Scheidsrechter

Eddy Van Laethem, Guido Temmerman, William Baeke

Accommodatie

Onbekend

Na deze bleke wedstrijd van KFC op palindroomdag, vroegen vriend en tegenstander zich af hoe dat Gavere-Asper het vorige week geflikt had om tegen het superieure Munkzwalm 5 keer te scoren. Tegen een zeer vlot combinerende Geraardsbergse thuisploeg kwamen de bezoekers niet aan één gevoetbalde kans toe. Geraardsbergen had even goed een mattentaart kunnen in doel zetten. Ondanks hun oogstrelend passenspel, duurde het bijna een uur vooraleer de Muurjongens door de Gaverse Muur geraakten: ofwel verknoeiden ze de kansen, ofwel stond een alweer verbluffende Boullie de moelijkste ballen te pakken. KSV had zelfs een pure pietgoal nodig: een carambole die dan  nog afweek op de koop toe en via Boullie’s vingertoppen alsnog de (weliswaar verdiende) rust bracht bij de thuisploeg. Rocambolesk, zou Filip Joos het noemen. Tien minuutjes later was het boeken toe bij drie keer knallen voor vijf frank. De bezoekers akteerden wel met een ernstig gehavend elftal: twee belangrijke pionnen van het giant-killing team waren geblesseerd en al na 5 minuten moest ook de ervaren Cedric Buyck vervangen worden door een youngster van 17. Zo stond de jongste KFC-defensie in jaren tussen de lijnen: Gauthier De Weirdt (22), Ramón Jossa (17), Junior Callebaut (19) en Brent Van Den Bulcke (17), die zijn maidenmatch speelde. Een pluim voor hen, zo lang standhouden! Een hoopvolle voorafspiegeling van de toekomst?

Reeds van bij het begin domineerde KSV met vaak de vaardige Dujardin in de hoofdrol, maar Boullie wist altijd raad met de afwerking. Ook Hinderdael, Katsiame en Danau konden Boullie niet voorbij, maar de mooiste save was die op Stijn Jacobs. Deed KFC dan niets? Het creëerde gevaar uit wee stilliggende fases: Ken Casieris draaide een hoekschop rechtstreeks tegen de kruising en de vrijschop voor het neerleggen van een uitgebroken Jente Glorieus werd door Hamdi snoeihard maar centimeters naast gepoeierd. Gevleide 0-0 aan de rust.

Een goeie tien minuten hield KFC nog stand na rust. Een aarzelend ontzetten werd fataal: Hinderdael scoorde via een KFC-lichaam net buiten bereik van Boullie (1-0, 56’). Thomas Vivé verving Vital De Vrieze. Een vrije trap van Geraardsbergen werd op de deklat gekopt, Hinderdael knalde rebound tegen de paal, de bal spatte naar de andere paal en dan toch binnen (2-0, 63’). Boeken dicht. KSV speelde de match rustig uit en Boullie hield de score presentabel met nog enkele wondersaves. Emano De Bruycker verving nog energiek de leeggespeelde Van Den Bulcke, die gedaan heeft wat ie kon. Een van de moeilijkste dingen in de sport: bevestigen. O zo moeilijk!

De Groote, De Weirdt, De Vrieze (57’ Vivé), Buyck (7’ Van Den Bulcke, 86’ De Bruycker), Nissens, Glorieus, Van Schoorisse, Casieris, Callebaut, Jossa, Hamdi, De Vrieze D.

01/02 Sottegem 2 - 2 Standaard Denderleeuw
01/02 Borsbeke 0 - 4 Zeveren Sportief
02/02 Poesele 4 - 2 Winnik
02/02 Meerbeke 4 - 0 Nederhasselt
02/02 Burst 4 - 0 Kluisbergen Sp.
02/02 Nokere-Kruishoutem 1 - 4 Machelen
02/02 Geraardsbergen 2 - 0 Gavere-Asper
02/02 Munkzwalm 11 - 0 Windeke