Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zeer onverdiende nederlaag van een fris voetballend KFC dat zijn vele kansen niet afmaakt

Onbekend

Tien, vijftien, twintig, dertig minuten ... was het de rode lantaarn die de wet dicteerde met puik voetbal en wenkende kansen die helaas niet in goals omgezet werden. Als even na het halfuur de 0-1 dan toch op het mooie scorebord verscheen, was een stunt in de maak: tot tien minuten na de rust hield KFC de te karige voorsprong overeind, maar via een frommelgoal klom Eendracht op gelijke hoogte. KFC reageerde fel, maar Machelen had een slotoffensief in petto. Uit de vele hoekschoppen puurden ze twee kopbalgoals. Toch rechtte KFC alsnog de rug en had zelfs nog een kans op 3-3, maar het mocht niet zijn. Maar kijk, KFC staat weer borg voor een leuke pot voetbal en legde zijn beste helft voetbal op mooie Machelse grasmat. Het vuur is nog NIET dood.

KFC begon met zwier aan de match. Na 8 minuten schotelde Hamdi fijntjes met een buitenkantje een doelrijpe kans voor aan de flukse Van Schoorisse, maar die gleed de bal op doelman Bossuyt. Cedric Buyck kreeg geel voor een tackle op Ghistelinck. Slag om slinger waren Van Schoorisse en Glorieus de lokale verdediging te vlug af: bij een uitbraak zette Van Schoorisse ideaal voor aan Jente Glorieus die ook op de doelman besloot. 0-2 ware logisch geweest. Eerst aan minuut 21’ toonde Machelen zich gevaarlijk: alleen voor Bouliie knalde Van De Velde over. Ken Casieris dartelde over het veld vandaag en aan minuut 25’ ging hij vrankweg zijn kans. Zijn harde pegel werd in de rebound nipt gemist door Jente Glorieus. Machelen pruttelde dan toch tegen maar noch Beerens noch Van de Velde hun vizier stond op scherp. Een verre pas bereikte vervolgens de klaar kijkende Jente Glorieus die doelman Bossuyt prachtig lobde (0-1, 31’). Oververdiend op dat moment, zelfs te weining loon naar werken. Te vermelden valt ook dat Jente Glorieus in een volgende fase helemaal alleen met de bal aan de haal was net over de middellijn, maar door de laatste man bij de trui getrokken werd. Normaal is dat overduidelijk rood, maar de scheids moet gedacht hebben dat het doel nog te ver was, slechts geel.  Het was toch schrikken toen in de kluts, na hoekschop (een kwaad voorteken) de bal via onderkant lat uit het KFC-doel werd gehouden (33’), maar KFC trok toch de 0-1 over de rust.

Bij het begin van de 2de helft ging het op en neer tot een verre kruispas Nils Cottenier bereikte die in een warrige fase toch de bal achter Boullie wist te krijgen (1-1, 54’). KFC reageerde als door een wesp gestoken. In een dolle 57ste minuut kreeg het minstens 2 reuzekansen op een nieuwe en verantwoorde voorsprong: Ken Casieris haalde een eerste keer de achterlijn, zette voor, Jente Glorieus verlengde tot bij Jasper Van Schoorisse, maar Bossuyt redde met de vingertoppen de schuiver. Op hoekschop stond Van Schoorisse weer klaar om een door de keeper geloste bal  binnen te schieten, maar jammerlijk naast. KFC duwde door en een bal werd van de lijn gekopt (65’). Bouchalaa moest met alle middelen, geoorloofde en ongeoorloofde, afgestopt worden. Ken Casieris rolde dan de linkerflank op, dribbelde de 16 binnen – we dachten al, wie eraan komt, penalty – maar hij legde knap achteruit. Van Schoorisse stond iets voor de bal en zag zijn schot nipt naast gaan. Toen restten nog 20 minuten en trok Machelen alle registers open. Boullie pakte uit met twee fenomenale reddingen op schoten en kopballen van Beerens. Maar 12 minuten voor tijd viel die ‘Vorentscheidung’: de achterspelers Jens Pourcquoy en Ferre Martens kopten beide een hoekschop staalhard voorbij Boullie (78’, 81’ 3-1) en KFC lag tegen de mat. Dacht je! De KFC-jongens zetten in de resterende 9 minuten alles op alles en hun inzet werd beloond. De mogelijk ietsje laat ingevallen Vital De Vrieze, Jossa Ramón en Jules Creemers bewogen hemel en aarde. Laatstgenoemde kon Jente Glorieus bereiken en die potte uit de draai de 3-2 (88’). Cremers zelf, Bouchalaa en Jente Glorieus zochten nog vergeefs een opening, konden niet afdrukken, moesten breed leggen zodat het niet meer tot besluiten kwam. Het algemeen gevoel was dat KFC de betere ploeg was, het paard dat de haver verdiend had, maar helaas te veel kansen verkeek. En ja, we moeten ook toegeven dat er toch alweer een paar ongeloofloze reddingen van Boullie nodig waren, echt paradesaves, reclamespots waardig. Eens moet deze inzet beloond worden! Het voetbal van KFC is weer leuk. We beklagen ons de trip naar de Leieboorden niet.

De ploeg: De Groote, De Weirdt, Cremers Louis, Buyck (84’ Ramon), Nissens, Glorieus, Van Schoorisse (82’ De Vrieze), Casieris, Callebaut, Bouchalaa, Aissa (82’ Cremers Jules), De Moyer.

16/11 Kluisbergen Sp. 3-0 Sottegem
17/11 Machelen 3 - 2 Gavere-Asper
17/11 Winnik 2 - 3 Standaard Denderleeuw
17/11 Nederhasselt 0 - 2 Geraardsbergen
17/11 Zeveren Sportief 2 - 0 Windeke
17/11 Nokere-Kruishoutem 1 - 2 Borsbeke
17/11 Meerbeke 0 - 2 Munkzwalm