Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

De wedstrijd startte met onmiddellijk balverlies van Abdellah Bouchaala met een bezoekende aanval als vervolg doch zonder onheil. In de eerste tien minuten stak de thuisploeg de neus aan het venster, Ken Casieris met een vluchtschot op een voorzet van Hamdi Aissa en een prima aanval Jorg Nissens – Jules Creemers – Jasper Van Schoorisse had beter verdiend. Vervolgens kregen wij een bezoekende stormloop, waarbij Gauthier De Weirdt redde op de doellijn en vervolgens de bal tweemaal voorlangs het plaatselijke doel ging. KFC had eveneens doel¬punten¬honger en  een goed schot van Ken Casieris kon door doelman Van Parys onschadelijk gemaakt worden. Ook Jules Creemers en Jasper Van Schoorisse zetten een aanvallende actie in die door de doelman in de kiem wordt gesmoord. In de 29e minuut was het raak maar aan de voor KFC verkeerde kant. Zeverens’ Brecht Van De Steene scoorde met een ver schot, de botsende bal ging naast Jeremiah De Groote in doel. 0-1. Nog vóór rust noteerden we een mooie actie en daaropvolgend doelschot van Hamdi Aïssa dat zijn eindbestemming niet vond. Inmiddels had naar wekelijkse gewoonte doelman De Groote zijn ploeg behoed voor groter onheil met de meest spectaculaire reddingen. Rust 0-1.

Deze tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, beide ploegen hongerig. Van Gavere-Asperse kant noteerden wij doelschoten van Jasper Van Schoorisse, Ken Casieris en Jorg Nissens, het schot van deze laatste werd in de kleine doelhoek oordeelkundig gered door de bezoekende doelman. Het plaatselijk middenveld trachtte hemel en aarde te verzetten en Abdallah Bouchaala kreeg geel onder de neus voor een onstuimige actie en Cedric Buyck werkte zich de pleuris. Jorne Verwimp kwam in, Jules Creemers verliet het terrein, Jorne waagde in de slotminuten zijn kans met een ver schot, en het allerlaatste wapenfeit van de wedstrijd was het tweede en verlossende doelpunt van de bezoekers, Bram Heyse scoorde de 0-2 en pakte de drie punten mee naar de “suburbs” van Deinze. Een gelijkopgaande tweede helft kon als volgt gesitueerd worden; de Gavere-Asperse jeugd deed zijn best om de eerste zege binnen te halen, ietwat pech verhinderde dit en langs de overzijde kregen wij opnieuw een “Boullie” festival met ongelooflijke reddingen zodat hij zoals steeds KFC behoedde voor veel onheil. Tegen de twee doelpunten was er geen verhaal ! Ook Ryad Rogiest en Junior Callebaut hielpen voortreffelijk de meubelen te redden.

Wachten op de eerste zege is de boodschap, met zijn allen er keihard tegenaan !  Toch te noteren zijn de afwezigheden om allerlei redenen: Jeffrey Van De Sype, Louis Creemers, Simon Ronse, Thomas Vivé, Jorn De Maeyer, Jente Glorieus, e.a.
Ook het lokale supportersheir gaf niet present … ze waren letterlijk op één hand te tellen! Einduitslag 0-2.

KFC Gavere-Asper: Jeremiah De Groote, Gauthier De Weirdt, Ryad Rogiest, Jules Creemers, Jorg Nissens, Ken Casieris, Cédric Buyck, Abdellah Bouchaala, Hamdi Aissa, Junior Callebaut, Jasper Van Schoorisse, Jorne Verwimp, Brent Van Den Bulcke, Ramon Jossa

09/11 Borsbeke 2 - 0 Poesele
09/11 Windeke 3 - 3 Kluisbergen Sp.
09/11 Gavere-Asper 0 - 2 Zeveren Sportief
09/11 Sottegem 1 - 1 Nokere-Kruishoutem
10/11 Geraardsbergen 4 - 0 Winnik
10/11 Standaard Denderleeuw 3 - 6 Machelen
10/11 Burst 1 - 1 Meerbeke