Sportdreef 1
9890
Gavere
tel. 09 384 45 54

Onder de gietende regen zagen niet veel toeschouwers een vrij fel betwiste referentiematch: beide ploegen bengelen achteraan, maar de geel-roden uit de mattetaartenstad wisten verdiend de rode lantaarn in het prinsdom te laten. Het spel was dan wel gelijk opgaand, de weinige kansen waren voor de bezoekers. In elk geval was er een wedstrijd, wat van de vorige weken niet kon gezegd worden. Na een vroeg doelpunt vocht KFC goed terug met een gelijke stand bij de rust tot gevolg, maar door een defensieve fout en een penalty gingen de punten naar Geraardsbergen.

Stijn Jacobs had al een waarschuwingsknal in het zijnet gelost en aan minuut 10 bereikte een gelobde voorzet de vrijstaande Joeri Danau die dankbaar binnenknikte. (0-1, 10’). Alweer een vroeg doelpunt, maar het brak de veerkracht niet. KFC vocht terug onder meer met een afgeweerd afstandsschot van Hamdi en keeper Van Acoleyen moest Ken Casieris torpederen diep in de 16 en penalty. Aïssa Hamdi zette koel om (1-1, 29’).

KFC kwam met goede intenties uit de kleedkamer en een strakke voorzet van Hamdi werd door Mehdi Djelassi over een open doel besloten. De goede voornemens van het moedige KFC werden dan al te snel weer de kop ingedrukt: een verre bal diende door Boullie uitkomend gestopt te worden, maar de snelle Joeri Danau zat ertussen omspeelde hem en verdediger Rogiest en werkte beheerst en knap af, een koude douche (1-2, 55’). KFC toog nu moedig in de achtervolging, pakte een paar gele kaarten (Cremers, Buyck) en moest opletten voor een counter. Een carambole belanddde op de paal en doelman Boullie kon wegwerken. De beste kans was voor Jente Glorieus die heel nipt een voorzet van Hamdi net niet in doel kon deviëren. (68’). De trainer probeerde vervolgens alles of niets de laatste tien minuten: Vital De Vrieze en Max Algoet vervingen Jente Glorieus en Junior Callebaut, maar het was de thuisdoelman die nog 2 spektakulaire reddingen liet optekenen. Een hands in de laatste minuut: penalty voor Geraardsbergen. Boullie redde schitterend de knal van Danau, maar de scheids of zijn assistent hadden de doelmans voeten van de grond zien gaan en besloten de strafschop te laten hernemen, en dan was het raak. Het begint op slaan op wie neerligt te gelijken. Danau maakte zijn hattrick vol (90’, 1-3).

De ploeg: De Groote, Rogiest, Cremers, Buyck, Nissens, Djelassi, Glorieus (79’ De Vrieze), Casieris, Callebaut (79’ Algoet), Bouchaala, Hamdi, De Smet.

05/10 Kluisbergen Sp. 1 - 2 Burst
05/10 Windeke 1 - 5 Munkzwalm
06/10 Gavere-Asper 1 - 3 Geraardsbergen
06/10 Nederhasselt 1 - 2 Meerbeke
06/10 Winnik 2 - 2 Poesele
06/10 Standaard Denderleeuw 1 - 3 Sottegem
06/10 Zeveren Sportief 2 - 1 Borsbeke