Scheidsrechter

De Groote Stijn - Bauwens Nico - Opsomer Gerrit

Accommodatie

Onbekend

Beide ploegen startten met de beste intenties. KFC Gavere-Asper met vijf nieuwe spelers in de basis ten opzichte van vorig jaar, trachtte van in den beginne zijn aanvallende intenties ten toon te spreiden, maar het liep eventjes anders. Brecht De Boever bracht in de 5e minuut de thuisploeg op voorsprong (1-0), zijn collega Branko Opsomer trachtte in zijn spoor hetzelfde te doen, hij was een paar keer onfortuinlijk voor het KFC doel, Gaverese Boelie stond meteen in een schietkraam en op de 17e minuut scoort Gentiel Goeminne met een rake kopstoot (2-0). Van KFC kant noteren we een lobbal van Thomas Vivé en een aandringen van Ken Casieris met een spectaculaire retro, ook Louis Creemers waagde zijn kans, helaas….

KFC wordt onder de voet gelopen …ei zo na wordt het 3-0 voor de rust, doch de thuisaanvallers hun vizier stond niet altijd precies gericht. Vivé pakt geel voor een foutieve tussenkomst op de doelman.

Rust 2-0

De thuisploeg kwam gericht uit de kleedkamer, KFC Gavere-Asper blijkbaar minder, het werd onmiddellijk 3-0 via Tom De Wulf. Ons sluitstuk Ryad Rogiest pakt eveneens geel en op de 56e minuut werd het 4-0 met een owngoal van Jorg Nissens. Ken Casieris milderde onmiddellijk erna met een kopbal 4-1. Na de 5-1 van Thomas Taveirne werden Thomas Vivé en Simon Ronse vervangen door Robin De Smet en Jasper Van Schoorisse. Ondertussen had bezoekend doelman De Groote verder meermaals zijn kunde moeten tonen om de toch al hoge score nog enigszins onder controle te houden. Het werd nog 6-1 met een doelpunt van Brecht De Boever. KFC ledigtde de kelk tot op de bodem. Met nog tien minuten te gaan diende Gauthier De Weirdt nog op te treden, hij verving Ryad Rogiest.

Verdiende zege voor de thuisploeg, een afknapper van formaat voor KFC Gavere-Asper dat zijn debuut in de 2e provinciale reeks zich wel anders had voorgesteld. Gewogen en te licht bevonden, en zoals de titel zegt … er is inderdaad nog heel veel werk aan de winkel.

Einduitslag 6-1.

KFC Gavere-Asper: Jeremiah De Groote, Jeffrey Van De Sype, Ryad Rogiest, Louis Creemers, Jorg Nissens, Jente Glorieux, Ken Casieris, Junior Callebaut, Abdellah Bouchaala, Simon Ronse, Thomas Vivé – Gauthier De Weirdt, Jasper Van Schoorisse, Robin De Smet, Jorn De Maeyer

31/08 Sottegem 1-2 Machelen
31/08 Borsbeke 0-1 Geraardsbergen
31/08 Nederhasselt 1-4 Kluisbergen Sp.
01/09 Nokere-Kruishoutem 1-2 Standaard Denderleeuw
01/09 Winnik 2-1 Zeveren Sportief
01/09 Poesele 6-1 Gavere-Asper