Scheidsrechter

Frederik Daenens

Accommodatie

Cmp: Hondelee 1 b

De wedstrijd begon met beide ploegen die de beste bedoelingen hadden, en waarbij KFC Gavere-Asper het heft tracht in handen te nemen. Ken Casieris wordt in de beginfase vlak vóór de strafzone neergehaald, de referee geeft geen krimp! Ken, zeer bedrijvig, kan niet besluiten op een mooie voorzet van Jasper Van Schoorisse. Thuismidvoor Pieter Cornelis toont aan de overkant zijn kunnen, zijn schot wordt afgeblokt door doelman Kim Van Den Berghe.

In de fase waarbij de bezoekers overwicht hebben schiet Pieter Cornelis tegen het spelbeeld in zijn ploeg op voorsprong 1-0 (14e minuut), een mistasten in de bezoekende verdediging en doelman Kim Van Den Berghe was de aanleiding. Tien minuten later brengt Jari Godedroit de bordjes in evenwicht (1-1, 20’) even voordien kon Dieter De Mulder zijn aantal in de doelschuttersstand niet verhogen, zijn schot gaat naast.

De thuisploeg steekt opnieuw de neus aan het venster en toont zich via Stijn Steenkiste die de volledige bezoekende linkerflank oprolt, zijn poging verdiende beter.

In de volgende minuten verhoogt KFC Gavere-Asper de score met twee doelpunten, Louis Creemers scoort (1-2, 30’) op een prima voorzet van Jari Godefroidt en bijna onmiddellijk daarna scoort Dieter De Mulder (1-3, 34’) na een fijne opzet van een zeer bedrijvige Karim Mouissat en Ken Casieris. Ondertussen ontsnapt Jasper Van Schoorisse aan geel, en idem voor de plaatselijke Ly Samba na een aanslag op Ramon Jossa’s ledematen. Lorenzo Lefevre werd wel bedacht met een geel karton voor een lichtere fout. Thuistrainer Steve Vanden Neste ontsnapt aan een kaart, de ref kwam hem wel in de dug-out de levieten lezen. Rust 1-3.

Bij het begin van de tweede helft noteren wij een reuzekans voor Ken Casieries, zijn schot gaat hoog over en een actie van Jasper Van Schoorisse belandt bij Dieter De Mulder die de kans niet kan benutten. KFC is duidelijk de meerdere !

Lorenzo Lefevre wordt op de 51e minuut vervangen door Hannes Haesebyt. Op de 53e minuut noteren wij opnieuw een mistasten in de bezoekende verdediging waarbij Pieter Cornelis zijn tweede doelpunt scoort (2-3, 52’), en even nadien mist hii zijn hattrick, zijn schot belandt op de paal! Gauthier De Weirdt en Stijn Moerman hadden bij diverse ogenblikken hun handen vol.. .

Een verdienstelijke Ramon Jossa wordt vervangen door Abdallah Bouchaala, die zijn aanvallers bevoorraadt met enkele leuke passes zonder gevolg. Karim Mouissat kon vervolgens ook niet besluiten na een prima bezoekende aanval. Op het einde wordt Jasper Van Schoorisse vervangen door Bram Vandenberghe die nog meehelpt de meubelen te redden. In blessuretijd wordt het nog even warm voor het bezoekende doel, de plaatselijke Tycho Bèqué zijn schot gaat nipt naast.

Einduitslag 2-3 na een leuke wedstrijd waarin KFC Gavere-Asper na een globaal overwicht toch nog in moeilijkheden kwam en uiteindelijk de duur bevochten zege uit de brand sleepte. Door een paar ondoordachte verdedigende acties kwam het toch nog in de problemen. Al dient gezegd dat een paar bezoekende doelpunten meer gerust hadden gekund …

KFC Gavere-Asper: Kim Van Den Berghe, Stijn Moerman, Gauthier De Weirdt, Lorenzo Lefevre, Ken Casieris, Jari Godefroidt, Karim Mouissat, Jasper Van Schoorisse, Dieter De Mulder, Louis Creemers, Ramon Jossa, A. Bouchalaa, Hannes Haesebyt, Bram Vandenbergehe, Yoran De Keyser.

P.S. Als je via de app en via onze directe correspondent, André Van Baeveghem, dit heuglijke nieuws verneemt, dan doet het deugd, want dit komt over als wat de Britten “a massive victory” noemen. Het wordt een nek-aan-nek in deze super spannende 3de B, met 4 ploegen binnen de 3 punten.