Datum

22 oktober 2022 19:00

Accommodatie

KV Cercle Melle

Beeldspraak ? Besparingen op de lichtinstallatie in Melle ? Alles samen in één minuut. Op de 90e minuut kreeg KFC Gavere-Asper het deksel op de neus, 3-2 na een spannend duel waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok, volgens hun tweede helft verdiend !

De bezoekers openden de debatten en Hannes Haesebyt scoorde in de tweede minuut (0-1) met een rake kopbal op hoekschop van Ken Casieris. Thuisspeler Kjell Ritière, overgekomen van VC Zwijnaarde, verloor ongelukkig de bal die werd onderschept door Jasper Van Schoorisse die er een hoekschop uit haalde met het zoëven aangehaald resultaat. Ritière herstelde zich erna en kon verder terugblikken op een goede wedstrijd waarin hij bij Cercle achterin autoritair de teugels in handen hield.

Stijn Moerman mocht vervolgens een vrijschop nemen even buiten de zestien, de bal  ging nipt naast. Ook Dieter De Mulder keilde even daarna de bal in het zijnet.

Op de negende minuut herstelde de thuisploeg het evenwicht, Quinten Quipor scoorde de 1-1 na een rush vanop de eigen helft.

Het werd een genietbare eerste helft waarbij de beide ploegen resoluut hun aanval­lende ingesteldheid tentoonspreidden, Zo kunnen we doorgaan, Casieris kon niet besluiten na een schot op doel waarbij doelman Stevens glansrijk pareerde. Een thuisaanval werd oordeelkundig opgevangen door Ramon Jossa die voor zijn ploeg verder onheil voorkwam, mede geruggesteund door Louis Verleye. De bezoekende vleugels Jasper Van Schoorisse en Hannes Haesebyt maakten het de thuisverdediging verder moeilijk enop de 33e minuut scoorde Hannes zijn tweede doelpunt (1-2) nu op aangeven van Jasper. Ondertussen had Ken Casieris last van het herhaaldelijke truitje trek. Bezoekend doelman Van Den  Berghe had inmiddels ook zijn goede vorm van de laatste weken bewezen en ging oordeelkundig in de voeten van thuisspeler Mouton na een lange rush waarbij de KFC verdediging voor schut stond. Inmiddels noteerden wij ook een fraaie aanval opgezet door Veeckman verlengd tot bij De Mulder die besloot op de thuisdoelman. Ei zo na had Hannes Haesebyt zijn hattrick beet, zijn schot even vóór rust verdiende beter!

Rust 1-2

De tweede helft ving aan met ongewijzigde elftallen. KFC ging voor op zijn elan en Ken Casieris ging in zijn gekende flyer stijl op zoek naar verder succes. Bouchalaa trachtte verder het middenveld te dirigeren en Gauthier De Weirdt deed ons denken aan de grote “ausputzer” uit de vroegere Duitse competitie! Met lef en stijl trachtte hij alle onheil te voorkomen, maar Cercle nam geleidelijk aan meer de teugels in handen. Kim Van Den Berghe toonde zijn klasse en hield zijn netten schoon tot aan de 67e minuut waarbij Niels De Waele een intikker in doel devieerde (2-2). Intussen had een bedrijvige Jasper Van Schoorisse vanop zijn wing zijn kans gewaagd na voorbereidend werk van Ken Casieris. Ook thuisspeler Arys kon zijn poging niet verzilveren, de bal ging nipt naast. Een verdienstelijke Emile Veeckman en een meer dan voortreffelijke Hannes Haesebyt werden vervangen respectievelijk door Jari Godefroidt en Louis Cremers. Van Schoorisse kreeg geel na een onoordeelkundige ingreep op zijn tegenstander. Dieter De Mulder kon een uitstekende pas van Louis Creemers niet verzilveren.

Op het ogenblik dat eenieder zich begon te verzoenen met een gelijkspel mocht op de laatste minuut de pas ingekomen Buysse een inworp nemen die na een scrimmage in de hoek van het KFC doel werd gedevieerd. Wij noteren een own-doelpunt van Louis Creemers (3-2). KFC in zak en as! Bij de laatste KFC aanval raakte een thuisspeler de bal met de hand in het strafschopgebied. Iedereen zag een strafschop, alleen ref Anafarta Abdilcan niet, hij moest  het trouwens doen zonder grensrechter. De waarheid gebiedt ons te stellen dat de man het meer dan voortreffelijk deed, de penaltyfase was voor discussie vatbaar.

Cercle Melle kon zijn zege staven na een tweede helft waarbij het duidelijk de bovenhand had op de voortreffelijke bezoekers die toch iets meer verdienden. De eerste nederlaag van het seizoen is een feit ! Na de wedstrijd vatte trainer Davy Baeyens het kort samen, de tweede helft van KFC was niet goed genoeg.

Einduitslag 3-2 na een leuke wedstrijd en prima sfeer.

KFC Gavere-Asper: Van Den Berghe, Moerman, De Weirdt, Verleye,  Jossa, Casieris, Veeckman, Godefroidt, Bouchalaa, Van Schoorisse, De Mulder, Haesebyt, Creemers, Gemeanu, De Ridder.