Datum

19 november 2022 19:30

Accommodatie

FC Sint Martens Latem

Beide ploegen maakten meteen hun intenties duidelijk, proberen om een leuke wedstrijd op de kunstmat te spreiden. De aftrap werd gegeven door twee mannen met connecties in beide ploegen, Luc Braeckman, ex Racing Gavere /KFC Gavere-Asper icoon en kantinehouder in Latem, en André Van Baeveghem, notoir die-hard van de bezoekers en enige affiniteit met FC Latem dankzij kleindochter Louise.

De thuisploeg startte vinnig, Beau De Coster dwong een vrijschop af, gaf die zelf zonder succes.  Onmiddellijk daarna wist bezoekers Louis Verleye schade te voorkomen door een aalvlugge Dag Cannie af te stoppen. Ken Casieris trok vervolgens solo ten aanval doch stuitte op doelman Wuyts. De daaropvolgende KFC aanvallen werden keurig opgevangen door Brecht Baert die zijn ploeg dirigeerde.

De thuisploeg nam dan het initiatief en in een mum van tijd werden de bezoekers met de neus op de feiten gedrukt, op de 15e minuut scoorde Jordi Peers na een solo de 1-0, en vijf minuten later verdubbelde een gedreven Dag Cannie op links met een fenome­nale en magistrale volley de voorsprong (2-0, 20’). KFC bleef niet bij de pakken zitten en met een paar fraaie reddingen hield doelman Wuyts zijn doel intact. Louis Creemers zag zijn schot gestuit en inmiddels werd een buitenspeldoelpunt van Dieter De Mulder afgekeurd. De bezoekende aanvalsmotor begon aan te slaan, doch op het ogenblik dat de aansluitingstreffer er zat aan te komen vergrootte op de 39e minuut de thuisploeg zijn voorsprong, Victor Scheirlynck schoot voorlangs binnen (3-0). Een onmiddellijk daaropvolgende KFC aanval werd keurig afgerond door Ken Casieris  (39e minuut 3-1) en onmiddellijk daarna hield doelman Wuyts zijn ploeg recht. De bezoekers konden ietwat geruster naar de kleedkamer. Rust 3-1.

De tweede helft startte met een Latems schot op doelman Van Den Berghe, vervolgens waagden Louis Verleye, Hannes Haesebyt en Ken Casieris, geruggesteund door Karim Mouissat en Abdallah Bouchaala, hun kans.

Op de 66e minuut kon Dieter De Mulder de stand milderen (3-2) en even later kon Latem ademhalen na twee bezoekende pogingen, Jasper Van Schoorisse besloot van dichtbij hoog over en de ingekomen Jari Godefroidt kon evenmin de doelman niet verslaan.

De bezoekers namen de touwtjes in handen, de thuisploeg geraakte nog moeilijk over de middenlijn doch hield het hoofd koel. De thuisploeg trok een egelstelling op en Dag Cannie probeerde een ver schot van op de eigen helft, hij zag doelman Van Den Berghe ietwat ver uit zijn doel staan doch het vizier stond niet op scherp! Op het ogenblik dat de bezoekende verdedigers Stijn Moerman en Gauthier De Weirdt als het ware “werkloos” toekeken geraakte één van de schaarse Latem aanvallen tot binnen de zestien, en Brecht Baert scoorde met een fraaie kopstoot de 4-2. Latem trachtte verder de voorsprong uit te spitten doch een voortreffelijke Kim Van Den Berghe voorkwam onheil na een solo van Matteo De Grauwe. Beide ploegen deden de nodige wissels. Tegen het einde van de wedstrijd was er enig animo, Jasper Van Schoorisse milderde op de 83e minuut de 4-3 met een overhoeks schot vanop links. De plaatselijke Jordi Peers kreeg vervolgens een rode kaart na twee gele kaarten. De slotminuut werd vervolgens nog heel spannend, de 4-4 hing in de lucht doch de pogingen van Louis Creemers en Dieter De Mulder verdwenen  in de opkomende mist!

Einduitslag 4-3, goeie match, veel doelpunten… de objectiviteit gebiedt ons te zeggen dat KFC op basis van het spelbeeld meer verdiende, maar de wetten van het voetbal zijn vaak ondoorgrondelijk. Een afknapper voor KFC, een opsteker voor het jeugdige en ennthousiate Latem B !

FC Latem B: Wuyts, Vandenabeele, Buijze, Bolle, Cannie, Vermeulen, Vandesompele, De Coster, Peers, Scheirlynckx, Baert, Goegeluk, De Grauwe, Hanssens, Van Overschelde.

KFC Gavere-Asper: Van Den Berghe, Moerman, De Weirdt, Verleye,  Jossa, Casieris, Veeckman, Godefroidt, Bouchalaa, Mouissat, Van Schoorisse, De Mulder, Haesebyt, Creemers, Gemeanu,