Alexander Jeroen

Accommodatie

Tenstar Melle

Zoals wij het gewoon zijn, zagen wij KGFC Gavere-Asper van in het begin met de beuk erin met maar één doel: winst !

In den beginfase straalt Jasper van Schoorisse zijn intenties ten toon, hij beukt er op los en de thuisdoelman kon het weten: menig schot bereikte hem of ging net naast. De foerier van dienst was Karim Mouissat die draaide en tolde met de tegenstander.  Ook Louis Creemers deed meteen zijn duit in het zakje en besloot voorlangs op zijn strak schot op links. De thuisploeg toonde ook meteen dat zij wat wilde meegraaien, Van Huffel en De Wilde hielden bezoekend doelman Kim Van Den Berghe scherp.

Inmiddels had ook Dieter De Mulder de talrijke bezoekende toeschouwers hun handen op mekaar gekregen met verschillende pogingen die tot een voorsprong leidden: 0-1 na 10 minuten, verdere pogingen bereikten verder niet het beoogde doel. De gedrevenheid van de bezoekers kende verder geen grenzen, Flyer Ken Casieris ondernam op zeer korte tijd drie doelpogingen door voorbereidend werk van zijn medemaats. KFC Gavere-Asper kon zijn meerderheid niet benutten. Rond de 32e minuut zagen wij twee gele kaarten opduiken, één voor de plaatselijke Van Huffel na fout op Louis Creemers en ook voor Dieter De Mulder. Jari Godefroidt nam ook zijn verantwoordelijkheid, hij leidde de verdediging en een vrijschop van hem na een rush belandde op doelman Madaleno. Ondertussen had ausputzer Gauthier De Weirdt de bezoekende meubelen gered op een sporadische thuisaanval. De KFC hoekschoppen volgende mekaar op zonder resultaat!

Even voor de rust nog even opwinding nadat Jasper hoog over schoot na een voortreffelijke combinatie met Mouissat en De Mulder.

Rust 0-1.

De tweede helft startte met ongewijzigde elftallen. De plaatselijke Janssens kreeg geel en KFC beukte verder op de plaatselijke stellingen. Tenstar kwam terug uit zijn egelstelling en versierde twee hoekschoppen naar mekaar en doelman Van Den Berghe kon zijn kunnen tonen.

Op de 60e minuut wordt Hannes Haesebyt vervangen door Bouch en dat was blijkbaar een ommekeer in de gebeurtenissen. De noodzakelijke verschuivingen in de opstelling gebeurden…

Op de 63e minuut werd een rood karton voor de neus van Stijn Moerman getoverd na een tackle. Niels De Beck scoorde 1 - 1 uit de daaropvolgende vrije stap los in de winkelhaak. Even daarna ontsnapt doelman Kim Van Den Berghe aan rood voor handsbal buiten zijn strafschopgebied. Kort daarna trok de pas ingekomen Bouchaala aan de noodrem en de tweede rode kaart voor den KFC speler was een feit (71e minuut). Ramon Jossa kwam Ken Casieris vervangen en met de moed der wanhoop trachtte KFC er met negen man het beste van te maken. Ramon zijn gedrevenheid leidde bijna tot een bezoekende voorsprong maar doelman Madaleno was attent, zo ook bij pogingen van Louis Cremers, net naast, en pogingen van De Mulder en Van Schoorisse.

De thuisploeg deed ook alles om zijn fysieke meerderheid in winst te vertalen en KFC doelman Kim Van Den Berghe moet zich nog eens reppen.

Einduitslag 1-1 na een stevige wedstrijd waar KFC Gavere-Asper naar het einde toe met negen spelers toch nog een punt uit de bres sleepte. Voor een schoonheidsprijs kwam deze wedstrijd zeker niet aanmerking. Ook de scheids, zonder assistenten, had het volgens de bezoekende volgers niet altijd bij het rechte eind !

KFC Gavere-Asper: Kim Van Den Berghe, Stijn Moerman, Gauthier De Weirdt, Lorenzo Lefevre, Ken Casieris, Jari Godefroidt, Karim Mouissat, Jasper Van Schoorisse, Dieter De Mulder, HannesHaesebyt, Louis Creemers, Ramon Jossa, A. Bouchalaa, Michael  Gemeanu,