Scheidsrechter

Guillaume Baudart

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging, scheidsrechter Guillaume Baudart had er blijkbaar weinig zin is zonder grensrechters !?

Alhoewel de Moortseelse zandbak niet veel goeds voorspelde op mooi voetbal kregen de talrijk opgekomen toeschouwers een genietbare wedstrijd te zien. Van in de eerste minuut zat de vlam in de pijp. Ken Casieris snoepte de bal af van zijn tegenstander, ging door van op de middenlijn recht naar doel en nam doelman De Jonge te grazen, 0-1. Onmiddellijk daarna dweilde Jasper Van Schoorisse de linkervleugel af en zijn schot ging voorlangs. Bezoekend doelman Van Den Berghe toonde ook zijn beste kunnen en met een paar meer dan geslaagde interventies in de eerste tien minuten bewees hij zijn waarde. Hij werd trouwens aangemoedigd door de lokale jeugd…

De vrijschop van Sander Teerlinck na handspel van Stijn Moerman week af op een bezoekend verdediger en de bordjes stonden in evenwicht 1-1 (9e minuut). Op de 21e minuut kwam KFC Gavere-Asper opnieuw op voorsprong, een voorzet van de na schorsing terug optredende Lorenzo Lefevre kwam tot bij Joey Van Waeyenbergh, hij bediende Jasper Van Schoorisse die de bal in het mandje legde 1-2. Nog vóór het halfuur werd het 2-2 via een intikker van Anton Van der Stede. Daaropvolgend zagen we een lokale reuzekans naast gaan na een rebound van doelman Van Den Berghe. Het laatste kwartier van de eerste helft noteerden wij leuke aanvallen van de bezoekers waarbij Jari Godefroidt net niet bij de bal kon na voortreffelijk voorbereidend werk van Karim Mouissat en Jasper Van Schoorisse die zich even daarna kwetste en vervangen werd door Arnault Van Caelenbergh. Bij de lokale tegenprikken bewezen de KFC centrale verdedigers Gauthier De Weirdt en Yannick De Ridder hun betrouwbaarheid en degelijkheid !

Rust 2-2

In de aanvangsminuten van de tweede helft was de bezoekende ploeg opnieuw uitermate bedrijvig, een schot van Jari Godefroidt op voorzet van Karim Mouissat belandde op de paal en vervolgens kwam Karim een voet tekort na voorbereidend werk van Jari dat zijn oorsprong vond bij Ramon Jossa. Ook Stijn Moerman deed aanvallend weer zijn duit in het zakje, hij besloot voorlangs.

Bij een lokale tegenprik was Gauthier De Weirdt er als de pinken bij om onheil te voorkomen. Onmiddellijk na de wissel Joey Van Waeyenbergh / Brent Van Den Bulcke toonde doelman Van Den Berghe opnieuw zijn klasse, hij hield in minder van vijf minuten drie prima lokale kansen uit zijn kooi, de eerste met een weergaloze save waarbij hij de bal over het doel tikte en vervolgens met een duik in de hoek. Loic Schobben en Jasper Van De Velde brachten ook hun duit in het zakje, zij vervingen respectievelijk Lorenzo Lefevre en Gauthier De Weirdt en bewezen dat de toekomst van  KFC Gavere-Asper moet verzekerd zijn met de beschikbare jeugd. Jasper Van De Velde toonde zich onmiddellijk met een strak schot op de plaatselijke goallie. De eindfase van de wedstrijd bracht verder de nodige spanning en de adrenaline zorgde ervoor dat de wedstrijd spannend bleef tot op het einde. Bij een ver schot van Kevin Brantegem verrichtte Kim Van Den Berghe opnieuw een schitterende redding en  een laatste schot van Ken Casieris bereikte niet het beoogde doel.

Naar het einde van de match kwam scheidsrechter Baudart de bezoekende bank uitgebreid de levieten lezen na nogal luidruchtig commentaar op zijn optreden. Na de wedstrijd werd dit gelukkig bijgepraat !

Einduitslag 2-2 na een leuke wedstrijd en prima sfeer.

KFC Gavere-Asper speelde met Kim Van Den Berghe, Yannick De Ridder, Stijn Moerman, Gauthier De Weirdt, Lorenzo Lefevre, Ramon Jossa, Ken Casieris, Jari Godefroidt, Karim Mouissat, Joey Van Waeyenbergh, Jasper Van Schoorisse, Brent Van Den Bulcke Arnault Van Caelenberg, Jasper Van De Velde, Loic Claire Schobben

Bij deze laatste wedstrijd waarbij wij persoonlijk terugkijken op een degelijk seizoen vroegen wij de mening van trainer Davy Baeyens en Leo David. De trainer had het over een moeilijke seizoenstart waarbij de rust in de groep bewaard bleef. Meer dan eens kreeg KFC het deksel op de neus. De tweede seizoenshelft was merkelijk beter en dank zij de routiniers en de meerdere jongeren die het zeer goed deden kon KFC terug­blikken  op een geslaagd voetbalseizoen.

Leo, hartstochtelijk supporter, beaamde de woorden van de trainer en benadrukte de vriendschap onder de spelers die ook maakten dat het seizoen toch geslaagd is.