Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Bij de thuisploeg ontbreek Lorenzo Lefevre wegens schorsing, hij werd vervangen voor Brent Van Den Bulcke. Deze laatste begon onzeker maar kwam geleidelijk in de wedstrijd en kweet zich meer dan degelijk van zijn taak, hij kon terugkijken op een goede match.

In het wedstrijdbegin zagen we twee aanvallend ingestelde ploegen met de intentie er het beste van te maken. Op de 7e minuut was het voor de bezoekers meteen raak, een magistrale vrijschop van Matthias Neyrinck gaat in de rechterwinkelhaak binnen, doelman Van Den Berghe kon er alleen maar naar kijken !

De daarop volgende tien minuten acteerde KFC Gavere-Asper zeer onzeker en ontsnapte het aan een tweede doelpunt. Laurens De Jonge mist op een haar een 0-2 voorsprong.

Onmiddellijk daarna bracht Jasper Van Schoorisse de bordjes in evenwicht (1-1) na een gemeten voorzet van Ken Casieris. Kim Van Den Berghe moest even daarna de meubelen redde, een hard schot kon hij wegduwen en de rebound ging net naast.

Jari Godefroidt kon in de volgende minuten niet besluiten, hij kwam alleen voor doel maar doelman Hofman was attent. Een volgend hard en ver schot van Ken Casieris verdiende ook beter, en Jasper Van Schoorisse besloot een goede actie over het bezoekende doel. Joey Van Waeyenbergh zijn gekende rushes op links werden niet door de spitsen benut. Een zeer bedrijvige Jari Godefroidt aan de zijde van Karim Mouissat trachtte in de volgende minuten  een voorsprong uit te bouwen maar slaagde niet in zijn opzet. Het einde van de eerste helft was er verder opwinding doch doelpogingen van Ken Casieris, Jari Godefroidt en Jasper Van Schoorisse verdienden beter. Intussen had de thuisverdediging bij vlagen de handen en voeten vol bij het afweren van bezoekend onheil. Gauthier De Weirdt redde op de lijn en Yannick De Ridder overzag in zijn gekende stijl de situatie.

Rust 1-1.

Onmiddellijk na de aftrap van de tweede helft zette Jari Godefroidt op voorzet van Joey Van Waeyenbergh de thuisploeg op voorsprong, voorafgaand was er een scrimmage voor doel met Stijn Moerman en Karim Mouissat in een opmerkelijke rol, hun combinatie geraakte tot bij Joey die Jari toeliet te scoren (2-1). Onmiddellijk daarna streelde een bezoekend schot de doelpaal en de daaropvolgende minuut bracht Laurens De Jonghe de 2-2 tot stand.

KFC geraakte niet uit de omklemming en alhoewel Jasper Van Schoorisse een paar malen zijn kans waagde werd het 2-3 via Jame Nuitten. Daarna redde Kim Van Den Berghe opnieuw en een schot van Jari Godefroidt ging voorlangs. Ramon Jossa probeerde het nog eens vanuit het middenveld maar kreeg ook niet gewenste gevolg. Ook in daaropvolgende minuten ging zijn schot ver over na knappe dribbels en een forty-five van Karim Mouissat.

In de slotminuten werden Arnault Van Caelenberg en Jorne Verwimp nog ingebracht maar hun voortreffelijke inzet kon het tij niet meer doen keren.

Einduitslag 2-3, onverwacht voor de thuisploeg, maar daar moet men uit leren.

Het uitgedunde supportersheir van de thuisploeg mocht nog een echte Gaverling verwelkomen, Patrick De Poortere, ingezetene van Zwalm die toch nog heimwee heeft naar het vroegere Racing Club Gavere en bij gelegenheid zijn vroegere voetballiefde kwam goeie dag zeggen. Ook “chief writer” Jean-Marie Schepens kwam na een toer van het Gavers Bkparcours tijdrijden met Victor Campenaerts in volle outfit de ploeg aanmoedigen.

Op naar volgende week, de laatste wedstrijd van dit seizoen met toch een niet simpele verplaatsing naar Moortsele.