Scheidsrechter

Matthieu Francies - Vande Wiele Christof - De Schepper Justin

Accommodatie

Onbekend

KFC schiet vinnig uit de startblokken: na 4 minuten begint Ken Casieris aan een solo en zijn poging oog in oog met de doelman wordt in eerste instantie gered door de doelman , de bal komt echter terug bij Ferre Demoor, die het leer koelbloedig in de linkerhoek naast de keeper plaatst (0-1, 4’). Pech als KFC al aan 12’  vroegere matchwinnaar Joey Van Wayenbergh gekwetst ziet uitvallen.  Jorne Verwimp komt hem vervangen.  Leider VSV probeert de bakens te verzetten maar KFC’s jonge leeuwen geven géén krimp. Beide doelmannen blijven werkloos in de eerste helft. Vijf minuten voor de rust is het opnieuw Ken Casieris die uitbreekt en zijn bal komt opnieuw bij Ferre die nu zelf alleen voor de doelman verschijnt, maar die redt de meubelen. Dit zou echt van het goede teveel geweest zijn want goed voetbal hadden we langs weerszijden  niet gezien. Rusten 0-1

In de tweede helft nog meer druk van VSV maar het moet gezegd worden: de KFC-defensie en de jonge gasten keilen alles weg dat in de zestien kwam. Daarbij is hier en daar ook een beetje geluk gemoeid: de bal viel niet goed voor VSV. Voet, been ,  doelman of onbesuisd over knallen van VSV, het lukte hun niet. De ingevallen Jorne Verwimp moet ook het veld verlaten na botsing met de thuisdoelman. Loic  Schobben vervangt hem. Plots is er dan Kevin Roeland die vanop 40 meter een voorzet trapt, die pardoes over onze keeper in doel valt. (1-1, 75’) Iedereen verast door een doelpunt dat letterlijk uit de lucht valt. VSV ruikt nu de overwinning maar opnieuw staan onze doelman en voet of been van onze verdedigers in de weg. De moegestreden Ferre Demoor wordt nog vervangen door Brent Van Den Bulcke. De veldslag eist zijn tol: spelers van beide ploegen gaan geregeld zitten  met krampen. Zo moet Ramon Jossa noodgedwongen aan de kant. Maar zo behaalt “young boys” KFC een onverwacht punt op de leider, op basis van inzet en niet afgeven, grinta, zeg maar. Langs de lijn stonden de gebroeders Creemers, Bouchala, Jasper Van Schoorisse,  Jari , kortom een halve ploeg en vielen tijdens de wedstrijd Joey en Jorne geblesseerd uit. Roeien met de riemen die heeft, heet dat. Goede riemen waren het : Dikke Proficiat!