Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Met amper 7 kernspelers uit de seizoenstart en vier U18s kampte KFC moedig en met een groot hart tegen het gelijk geklasseerde Vinkt. Een vroeg rood voor de bezoekers maakte die strijd iets makkelijker, maar het balbezit was toch voor Vinkt. De niet zo talrijke uitgespeelde kansen echter waren voor KFC zodat de zege nog te verantwoorden was ook. Met een dikke proficiat voor heel de ploeg én extra tsakka voor de jonge jongens.

Aan minuut drie anticipeerde Jorne Verwimp gevat op een doorgekopte bal en wou alleen op doel af, maar de uitgekomen keeper als laatste man haalde hem onderuit net buiten de 16. Logisch rood. Ken Casieris schoot de vrije trap op de nieuwe doelman. Vinkt gaf geen krimp en viel aan alsof ze met 11 waren. Dat bekwam hun niet goed, want Joey Van Wayenbergh bevestigde zijn vorm van vorige week. Hij liep snedig zijn linkerflank af, veinsde een schot maar bediende Ferre Demoor die prompt intikte (1-0, 9’). Vinkt reageerde met een kopbal van Niels Deman:  op de paal. Van Wayenbergh liep nog eens zijn lijn af en zijn voorzet rolde voorlangs – niemand op de goede plaats om af te werken. Vinkt drong aan en knalde uit alle hoeken, maar ook KFC had zo’n schietkraammoment waarbij zowel Ferre Demoor als Stijn Moerman hun geplaatste schoten net afgeblokt zagen. Rust 1-0

Vinkt kwam goede uit de kleedkamer en Mats Deman knalde nipt over de winkelhaak. Aan minuut 55 mocht Lorzenzo Lefevere heroptreden na blessure. Hij verving de sterk debuterende Arnault Van Caelenberg, die in zijn enthouasiasme al geel had gepakt. Aan de 55ste minuut stelt Vinkt verdiend gelijk:  Jordy Vanderbeken  kan van dichtbij een laterale voorzet binnentikken (55’ 1-1). KFC reageert via Stijn Moerman: alleen op de keeper zag hij zijn tipper onderschept door de doelman. De hard aangepakte Verwimp werd vervangen door de eveneens heroptredende Loïc Schobben. Vinkt steekt een tand bij en KFC-doelman Van Den Berghe doet dat ook en redt een knal van Deman. Met een man meer moeten Karim en Jari toch hemel en aarde bewegen om gelijke tred te houden. Een moegestreden Ferre Demoor maakt plaats voor Matteo De Moor, eerste ‘luik’ van een tweeling (°2004) die vandaag zal debuteren voor KFC. Van Wayenbergh plaatst nipt naast en ook Lefevere tikt een kans naast. Karim Mouissat zet een fijne aanval op, hij bereikt dit keer wél oordeelkundig de spurtende Joey Van Wayenbergh, wiens voorzet eerst nog voorbij Matteo De Moor gaat, maar de slimme Ken Casieris is goed gevolgd om het leer alsnog via de doelman binnen te schieten (81’, 2-1), resultaat van “de bal voor Vinkt, de kansen voor KFC”. Op een uitbraak van Loïc Schobben na (voorzet ipv zelf te schieten), is het doelpunt het laatste KFC-wapenfeit. De laatste 10 minuten was het pompen of verzuipen: alles kwam terug op de KFC-helft. Mauro De Moor (ipv Ken Casieris, 90’) mocht aan de zijde van zijn tweelingbroer de match beëindigen. E. Vinkt trof nog eens de paal op vrijschop, maar KFC DE Jeugd hield de drie punten op de Schokkaart. Knalresultaat, proficiat!

Van Den Berghe, De Ridder, Van Caelenbergh (55’ Lefevere), Moerman, Godefroidt, Casieris (88’ Mauro De Moor), Mouissat, Jossa, Verwimp ((60’ Schobben), Demoor (68’ Matteo De Moor), Joey Van Wayenbergh.