Scheidsrechter

Houtthave Heidi - Temmerman Jean-Pierre - Servranckx David

Accommodatie

Onbekend

Uiterst moeizame zege van KFC, gevleid is te zacht. Eerlijk-objectief: een gelijkspel ware juister geweest. Maar dat telt niet in voetbal. Aan drie messcherpe counters en een fase op hoekschop hield KFC 2 goals over, genoeg om de moedig strijdende eierjongens in de pan te hakken.

Negatief zijn we zelden, maar de eerste helft van KFC was de slechtste van het seizoen. Niet dat Nokere-Xhoutem zo gevaarlijk was, maar doelman Van Den Berghe moest KFC toch drie keer serieus redden: een centerschot tegen de lat en over duwen, een knal op zijn vuisten en een kikkersprong. Het duurde 20 minuten eer Jari Godefroidt een eerste schot op doel loste, maar nipt naast. In minuut 44 slalomde Ken Casieris door de zwart-gele defensie, maar werd gehaakt. Penalty en Jappie Van Schoorisse knalde rechtdoor zijn 14de tegen de touwen (0-1, 45’). Onverdiend! Jules Creemers blesseerde zich en werd aan het half uur vervangen door een verdienstelijk werkende Ferre Demoor.

Je zou denken: een bolwassing met bijtende shampoo tijdens de rust, maar KFC kwam even tam uit de kleedkamers en kreeg snel een koude douche op de ongewassen bol: nr. 3 Kevin Van Brabandt mocht in twee tijden, eerst op de doelman en in de rebound de gelijkmaker inknallen (54’, 1-1). Verdiend! Na 20 minuten in de 2de helft blesseerde Jasper Van Schoorisse zich (aan de adductoren, naar verluidt). Joey Van Wayenbergh verving hem knap. Hij gaf een shot vinnigheid op links en krikte het niveau van de ploeg op. Een fijne laag gehouden corner bereikte Ken Casieris die in één tijd via de paal in doel besloot: 1-2, uit het niets (69’). Nokere-Xhoutem gooide nu volledig de beuk erin: lange ballen, hoge voorzetten en verre inworpen. Het hele kick-&-rush gamma werd bovengehaald, maar de KFC-defensie gaf geen krimp op één gevaarlijke kopbal na van opnieuw kevin van Brabandt. Integendeel, op de counter creëerden de bezoekers de beste kansen: Joey Van Wayenbergh kwam alleen voor doel, maar naast. Vervolgens een sleutelfase: Karim Mouissat vertrok op eigen helft, raasde iedereen voorbij, ze konden hem niet volgen tot ze hem genadeloos én gevaarlijk  torpedeerden toen hij alleen op weg was naar de goal. Wat volgde is tot heden onbegrijpelijk: geen rood, maar geel voor fout van Karim op een speler die achter hem aan holde! Maar hier was het lot rechtvaardig: ook op links counterde KFC gevat. Joey Van Wayenbergh kroonde zich tot man van de match door zijn tegenstoot af te ronden met de 1-3 in de 96ste minuut! Het was zeer zuur voor de pompende thuisploeg, maar qua kansen wel logisch. KFC’s defensie had echt weinig weggegeven in de 2de helft. Zo kregen de toeschouwers alsnog stof om zich over op te winden op een zachte lenteavond in eierland.

Van Den Berghe, De Weirdt, Moerman, De Ridder, Algoet, Jossa, Godefroidt, Casieris, Jules Cremers (30’ Demoor), Jasper Van Schoorisse (65’ Van Wayenbergh), Mouissat. De Saegher, Dieryckx.