Scheidsrechter

De Neyer Joni - Van Wijmeersch Patrick - Stroobants Thibaut

Accommodatie

Onbekend

De thuisploeg nam het eerste initiatief en vooraleer eenieder beseft dat de match begonnen is wordt het 1-0, een strak schot een Felter Ariel Demario buiten de zestien en Kim Van Den Berghe had er het nakijken naar. 2e minuut: 1-0. Onmiddellijk daarna redt Kim stijlvol. Twee minuten later wordt Ken Casieris in de grote rechthoek van de sokken gelopen, Jari Godefroidt lonkt met een hard schot naar de hoek doch doelman Goemaere redt keurig. KFC herstelt zich en tracht er het beste van te maken met Jasper Van Schoorisse die op links tracht de aanval op gang te brengen door telkens de bal voor  het thuisdoel te gooien doch niemand kan besluiten.

Op de 20e minuut maakt thuisspeler en ex KFC-er Florian De Paepe duidelijk waarom hij topscorer van de reeks is. Hij gaat door vanop de middellijn, omspeelt een paar KFC verdedigers en een aarzeling van doelman Van Den Berghe maakt het hem gemakke­lijk, hij “placeert” de bal in de hoek. 2-0, Even later is dezelfde Van Den Berghe zeer attent op een schot van Felter Ariel Demario, hij tikt de bal spectaculair over het doel.

De thuisaanvallen zijn telkens niet zonder gevaar, en op de 35e minuut kregen wij opnieuw een solo van Florian de Paepe, hij zet Yannick De Ridder en de doelman letterlijk en figuurlijk in de wind. 3-0. Vlak vóór de rust (43e minuut) verhoogt de thuisploeg de score, Maarten Reynvoet scoorde overhoeks. 4-0. Met deze stand werd de rust bereikt en de bezoekende aanhang vreest het ergste voor de tweede helft na een zwak vertoon !

Rust 4-0.

De tweede helft start KFC Gavere-Asper met Ferre De Moor die Max Algoet vervangt en de youngster toont wat hij in ziin mars heeft. Nochtans mist hij op de 55e minuut onbegrijpelijk een niet te missen kans, een jeugdzonde ! Ondertussen wordt de rust bij de bezoekers hersteld en gaan zij op zoek naar de eerredders met Stijn Moerman in een bewonderenswaardige rol als initiatiefnemer en startmotor ! Intussen hadden de thuisploeg met Quincy Wartel en  Mathias Rouan twee gele kaarten geïncasseerd.

Ook topscorer De Paepe en Angelo Legon weten dat het niet altijd prijs kan zijn en ook zij missen enige kansen. Jasper Van Schoorisse had daarvoor een goede reactie in huis door van op zijn vertrouwde linker vleugel keihard op de thuisdoelman te besluiten. Ken Casieris kan op de 65e minuut niet  besluiten na een solo, jammer ! Op de 71e minuut redt KFC Gavere de eer met een schitterende kopbal van Jules Creemers na mooi voorbereidend werk van Karim Mouissat. Stijn Moerman wordt geregeld geschoffeld in zijn rushes doch de scheidsrechter grijpt niet  in.

Dries De Saegher en Joey Van Wayenbergh komen nog in ter vervanging van Ramon Jossa en Jules Creemers. Joey  krijgt nog onbegrijpelijk geel bij een duel met Mathis Rouan die met zijn tweede gele kaart een paar minuten vóór inrukken voortijdig mag gaan douchen.

Einduitslag 4-1 met de wetenschap dat wij een voortreffelijke tweede helft zagen van KFC na een uitermate zwakke eerste helft.

KFC Gavere-Asper speelde met Kim Van Den Berghe, Yannick De Ridder, Stijn Moerman, Gauthier De Weirdt, Ramon Jossa, Ken Casieris, Jari Godefroidt, Max Algoet, Jules Cremers, Jasper Van Schoorisse, Karim Mouissat,  Ferre Demoor, Dries De Saegher, Joey Van Waeyenbergh, Rune Oosterlinck