Scheidsrechter

Massart Rudi - Claus Leo - De Clercq Patrick

Accommodatie

Onbekend

Sociale verplichtingen hebben ons beschermd tegen het meemaken van deze rampzalige uitslag. Toch klopt de kwalificatie catastrofe niet echt. KFC trad immers zwaar gehavend aan:  rustige balvastheidsman Bouchalaa, rots in de verdediging De Ridder en tot vandaag medetopscorer Louis Cremers ontbraken. Het scoreverloop (0-2 voor, 3-2, aan de rust, 3-3 vlak na rust, maar dan 4 op 1 rij, 7-3) wijst op een uur gelijkopgaande match, maar een stroomonderbreking in de 2de helft schakelde het licht uit bij KFC, met een paar goals in enkele minuten, een al te frequent KFC-euvel. En met de kansen op counter sprong KFC niet efficiënt om, KVV Schelde des te meer.

KFC in onuitgegeven opstelling startte goed en Van Schoorisse opende de score met een schitterende knal 0-1, 21’). Een handspel: Jari Godefroidt zet de penalty feilloos om en 0-2 na 26’. Is er een stunt in de maak? Neen, want amper 6 minuutjes later scoorde de thuisploeg tegen met een schuiver van Van De Keere (32’, 1-2) en twee minuten later staat de bordjes gelijk: 2-2 (34’) na kopbal van Eloot op hoekschop, ons blijvend pijnpunt. Een andere slechte gewoonte werd nog gevolgd vandaag: even voor rust kan Jasper Van Schoorisse, alleen op de doelman af, niet scoren, maar op counter knalt Jonas Catrysse de 3-2 binnen via de vingertoppen van doelman Van Den Berghe. Rust. Het kon nog alle kanten uit.

Eerst dus nog de kant van KFC: Een ontketende Van Schoorisse stuift alleman voorbij en knalt in de hoek binneuhh! (3-3, 56’). Dan toch een stunt? KFC kan nu de mooie stand iets langer vasthouden, maar dan valt de bui. Met de hoogste efficiëntie vinden de Schelde-invallers 3 maal de weg naar doel in 10 minuten: lob van Wauters (70’, 4-3), knal van Wauters (75’, 5-3) en schot van Van De Keere (80’, 6-3). Het kalf was verdronken in de kelk die KFC tot het bittere einde moest ledigen (89’, Pieter Catrysse, 7-3). Enfin, dat zijn van die dingen die af en toe wel eens gebeuren, zong Will Tura ooit. Maar het is nooit zo donker dat je niets ziet: Ferre Demoor draafde ijverig rond, hield de bal bij, stoorde en smeet zich 90 minuten ...

Omslaan die bladzijde, op naar een derby tegen ESA Bottelare en oud-Gaverse bekenden: trainer Ronny Vaerewijck en doelman Enzo Van Der Beken.