Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Het kon vriezen, het kon dooien: kansen voor beide, KFC content (?), VC contenter (?)

Onbekend

Voor derde provinciale fel betwist burenderby  tegen een hoog tempo, waar een paar thuisspelers toch merkbaar op het beetje adem trapten dat hun nog restte. Beide ploegen hadden hun kansen, het werd een billijk gelijkspel, waarbij sommige, van beide partijen, meer wilden, maar zich moeten tevreden stellen met wat het uiteindelijk werd.

De eerste helft was het lang aftasten en een battle in midfield. De gasten kregen daarbij een opdoffer, waarmee geen rekening gehouden werd: een terugspeelbal werd onderschept en prompt afgewerkt door een opportune Gauthier Lauwers. (1-0, 18’). Het hoge tempospel in het midden bracht zelden de voorspelers in schietpositie zodat de kansen voor rust beperkt bleven. Karim Mouissat zette heel mooi voor aan Jasper Van Schoorisse, die uit de draai niet hard genoeg kon besluiten (28’).

De wedstrijd werd nog levendiger na de rust. Louis Cremers (KFC) onderschepte een bal en kon alleen op thuisdoelman Sercu af, die op het nippertje de gelijkmaker verijdelde (49’). Even later moest de bezoekende doelman Kim Van Den Berghe redding brengen (58’). Hoekschoppen zijn geen speciale bonus voor KFC want koppende spitsen zijn schaars. Maar in minuut 63 dacht Jari Godefroidt daar anders over en nam een hoekschop in één tijd op de slof en knalde in de verste hoek binen (1-1, 63’). KFC groeide daardoor in de match en een mooie combinatie bracht vierlongenman Karim Mouissat alleen voor Sercu, maar die had een tweede wereldsave in huis. Zijn collega aan de overkant, Kim Van Den Berghe wou niet onderdoen: hij hield de doogebroken Michiel De Clercq met een sublieme beenveeg van een goal en thuiscaptain Stef Thierie kon het ook niet afmaken in een volgende fase (78’). Doelman Van Den Berghe is overigens de laatste weken sterk en stijgend bezig. Ook een overigens  knap uitgespeelde VC-aanval werd terecht wegens buitenspel afgevlagd. Beide ploegen trokken nog alle registers open voor het slot. De voor Van Schoorisse ingevallen Jules Cremers kon zich nog eens krachtig doorzetten op rechts, maar Sercu stond pal op zijn schuine schuiver.Ook Bouchaala-Casieris-Cremers konden hun snel uitgevoerde infiltratie nipt niet afronden.  KFC kon dus net niet het (verdiende?) orgelpunt plaatsen:Ken Casieris kogelde een prima volley iets te centraal op de doelman. (88’).

Zeer genietbare partij, op en neer gaand, kansen aan beide kansen, met, afhankelijk van wie je bent, je de zege kunt claimen!

Van Den Berghe, De Ridder, De Weirdt, Moerman, Godefroidt, Van Schoorisse (76’ Jules Cremers), Casieris, Cremers Louis, Mouissat, Jossa, Bouchaala. Dieryckx, Algoet, Demoor.