Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

De slagregen was gelukkig gaan liggen voor een fel betwist derby. Een dik uur hield de thuisploeg behoorlijk gelijke tred met de leider, maar twee prachtdoelpunten in de tweede helft sneden KFC de  benen af. Een terechte rode kaart voor een onnodige tackle op de hielen van Karim Mouissat deed de potjes overkoken. Paniek in de barak. KSV Melsen verloor het noorden en de controle, pakte nog twee rode kaarten (een voor de trainer), moest nog twee goals toestaan en kon maar nipt de zege over de schreef trekken. Het tumultueuze einde voegde het typisch derbypigment toe aan de match.

Jules Cremers kon een eerste mooie kans niet benutten (1’), maar de rood-gelen stelden orde op zaken en konden op een enorm geharrewar na hoekschop de bal net niet in het doel krijgen (8’). Een schitterende 1-2 tussen Casieris en Bouchalaa werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was uitstel: een prachtpas van 35 m van Yannick De Ridder bereikte op links Louis Cremers die met een loepzuiver gestift loballetje doelman Taerwe te grazen nam (1-0, 11’). De vreugde was van korte duur. Op hoekschop stonden twee Melsenaars vrij aan de tweede paal en Navaron Walraeve kon simpel binnenkoppen (1-1, 13’). De geblesseerde Lefevere – geel om weer binnen de lijnen te rollen – werd vervangen door Van Schoorisse (22’). De gevaarlijke Courteyn liet zich niet alleen met de mond onbetuigd: hij dribbelde van links naar binnen en legde klaar voor De Rycke die in één tijd laag in de hoek besloot (1-2, 40’). Met een knappe volley over besloot Casieris de eerste helft. KSV had een licht overwicht, te danken aan hun gestalte en keiharde stevigheid in de duels, waardoor ze, vaak op het randje, probeerden Bouchalaa en Mouissat stil te leggen.

Courteyn zou de man van de tweede helft en de match worden: alleen voor Van Den Berghe kon laatstgenoemde hem eerst nog afstoppen (58’), maar tegen zijn prachtige omhaal was niets te doen (1-3, 66’). KFC had weer een van haar stroomonderbrekingen als twee minuten later dezelfde Courteyn er met een afstandspegel 1-4 van maakte (68’). Boeken toe, zou je dan zeggen, maar niets was minder waar. Penalty op Van Schoorisse, maar doelman Taerwe zweefde de nochtans door Jari Godefroidt hard in de hoek getrapte bal eruit (78’). Een penalty die niet gemist werd, maar gered door de keeper! Op de daaropvolgende hoekschop kopte Louis Cremers ongedekt binnen (2-4, 79’). Onnodige nervositeit ontstond bij de bezoekers: Stef De Vroe tackelde Karim Mouissat hard van achter en terecht rood (88’). Op hoekschop milderde Gauthier De Weirdt met het hoofd tot 3-4 (90’). In blessuretijd incasseerde Nico De Mulder een tweede geel voor fout op Bouchalaa. Tijdswinst met twee tergend traag uitgevoerde vervangingen verhoogde de spanning en ook KSV-trainer Van Wonterghem kreeg rood. Echte kansen kwamen er niet meer, geknoei bij de hoekschopvlaggen des te meer. Hoog tijd voor affluiten om allerlei onheil te vermijden. Naar verluidt is een voetbalmatch nooit gedaan voor ie gedaan is ...!

Van Den Berghe, De Ridder, De Weirdt, Moerman, Lefevere (22’ Van Schoorisse), Casieris, Cremers L., Cremers J. (Max Algoet 84’), Jossa (76’ Godefroidt), Bouchalaa, Mouissat. De Moor.