Scheidsrechter

Van Laethem Eddy - De Decker Johan - De Sutter Michelle

Accommodatie

Onbekend

Na een gelijkopgaande eerste helft met nipt voordeel voor de thuisploeg, ging KFC erop en erover, schiep een resem kansen en bouwde verdiend en kundig de voorsprong uit tot een fijne onverhoopte zege, waarmee spelers en achterban zeer tevreden waren.

De genietbare partij op kunstgras muntte uit door een vrij hoog tempo. Op hoekschop verwerkte Bouchalaa ongelukkig in eigen doel (1-0, 18’) en misschien dat het de speler aanzette om man van de match te worden. Niet lang daarna zette hij met een magistraal hakje Ken Casieris vrij, maar die moest te ver uitwijken en zijn schuiver ging voorlangs. Ook Jari Godefroidt kreeg nog een kans maar de thuisdoelman stond paraat. Rust 1-0.

Ken Casieris onderschepte meteen na de start van de 2de helft de terugspeelbal, omspeelde de doelman en tikte in (1-1, 46’). Dat was het sein voor een furieuze reactie van Cercle waarbij de bezoekende doelman, Kim Van Den Berghe tot tweemaal toe gemaakte goals voorkwam, onder andere van Desramault. Cercle probeerde ook nogal centaal door de bezoekende defensie te komen, maar daar zat het potdicht. KFC probeerde vergeefs onder Melse druk uit te komen. Dat lukte toen trainer Baeyens ingreep en Louis Cremers en de snelle Jasper Van Schoorisse (resp. voor Godefroidt en Jules Cremers) inbracht om de druk via die ontsnappingskleppen te ontluchten. Dat pakte goed uit, want zowel Louis Cremers als vooral Jasper Van Schoorisse ontsnapten geregeld en zette Melle aan tot meer verdedigen. Zelfs rechterverdediger Stijn Moerman kon mee oprukken en zag eerst een vrije trap, dan een halve volley maar net gekeerd door de Melse doelman. Via de gevaarlijke KFC-flanken ontstond ook ruimte in het midden waar een ijzersterke Bouchalaa van profiteerde: hij stootte centraal door, werd echt getrokken en geschopt, bleef op de been (scheids gaf oordeelkundig het voordeel) en knalde de 1-2 op het bord (78’). Voor die actie had Ousmane Sarr eigenlijk direct rood verdiend, maar het was zijn tweede geel en hij moest er dus sowieso af. Twee minuten later dribbelde Ken Casieris zich centraal vrij en knalde binnen vanop de rand van de 16. (1-3, 81’). Cercle ging nu met tien resoluut in de aanval en kon milderen via een (lichte) haakfout en de penalty (Desramault, 2-3, 83’). Het dreigde noch te gaan spannen, KFC miste nog kansen (o.a. Karim Mouissat besloot mooi, maar op de keeper), maar Jasper Van Schoorisse vloog als een lang opgehokte en plots losgelaten duiver zijn tegenstander voorbij, schoot zelf nog op de doelman en over, maar in minuut 90’ legde hij af op de mee opgekomen Ramon Jossa en de 2-4 zege was een feit (2-4, 90’). Van Den Bulcke en Algoet vervingen nog Jossa en Lefevere in de blessuretijd.

Van Den Berghe, De Ridder, De Weirdt, Lefevere (91’ Van Den Bulcke), Moerman, Jossa (91’ Algoet), Godefroidt (58’ L. Cremers) , J. Cremers (65’ Van Schoorisse), Bouchalaa, Mouissat, Casieris. Dierickx.