Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Bij beide ploegen ontbrak een basispion door schorsing, voor de bezoekers vleugelverdediger en rots in de branding Kjell Ritière en voor de thuisploeg doelman Kim Van Den Berghe, Jurian Dieryckx nam plaats tussen de palen en deed wat van hem verwacht werd, hij hield de netten schoon.

De wedstrijd begon aan een degelijk tempo met aanvalsgolven langs beide zijden,  Ken Casieris zijn vrijschop ging nipt over, Lorenzo Lefevre en Stijn Moeman zagen hun poging nipt naast gaan. Joey Van Waeyenbergh bracht in zijn gekende stijl op links vele gevatte voorzetten die niet steeds benut werden. Jari Goderoidt deed de doelpaal daveren…en ook Jasper Van Schoorisse besloot op de doelman na prima voorzet van Joey Van Waeyenbergh,

Op de 22e minuut werd Ferre De Moor wegens kwetsuur vervangen door Jasper Van Schoorisse. Ferre moest van het veld gedraqen worden… Even daarna nam Stijn Moerman een vrijschop die door bezoeker Simon Volckeryck in zijn eigen doel werd gedevieerd, 1-0.

Alhoewel de thuisploeg de bovenhand had, staken de bezoekers ook geregeld de neus aan het venster, Mokio Bayongo testte Yurian Dieryckx zijn vuisten en ook Okowa Pinto Ouko deed zijn duit in het zakje bij de schaarse bezoekende aanvallen.

Rust 1-0.

In de eerste minuut van de tweede helft verdubbelde KFC Gavere-Asper zijn voorsprong, een standaardaanval via Joey Van Waeybergh op links, voorzet aan Jasper Van Schoorisse die simpel binnenduwt (2-0). Even later testte Lorenzo Lefevre de kwaliteit van de dwarsligger met een hard schot op voorzet van een vrijschop van Ken Casieris. Ook de daarop volgende doelpogingen van de thuisploeg kenden geen succes, doelman Lars Dekostere pareerde een ver schot van Van Waeyenbergh en vervolgens toonde hij zijn kunnen op pogingen van Godefroidt en Van Schoorisse.

Karim Mouissat, uitermate bedrijvig als motor op het middenveld pikte ook zijn doelpunt mee, na een fout op Godefroidt nam Stijn Moerman een vrijschop en Karim scoorde met een kopbal (3-0). Het is hem van harte gegund. Zijn inzet en bedrijvigheid worden eindelijk beloond. Even later miste hij zijn tweede doelpunt na prachtig voorbereidend werk van Jari Godefroidt. De centrale as van het verdedigend blok Yannick De Ridder, Gauthier De Weirdt en Ramon Jossa gaf geen krimp en Juryan kweet zich degelijk van zijn taak.

De Gavere-Asperse bankzitters werden allen nog de wei ingestuurd, te noteren viel dat Jules Creemers zijn optreden van zeer korte duur was, na amper vijf minuten diende hij wegens een kwetsuur het veld te verlaten.

Einduitslag 3-0. … Met hopelijk winst in de twee resterende wedstrijden zien wij graag KFC eindigen in de middenmoot, het seizoenbegin zag er minder rooskleurig uit …

Een persoonlijke noot van uw dienaar: met de aanwezige jeugd en met de routiniers moet de toekomst van KFC Gavere-Asper verzekerd zijn.!

KFC Gavere-Asper speelde met Jurian Dieryckx, Yannick De Ridder, Stijn Moerman, Gauthier De Weirdt, Lorenzo Lefevre, Ramon Jossa, Ken Casieris, Jari Godefroidt, Karim Mouissat,  Ferre Demoor, Joey Van Waeyenbergh, Jules Cremers, Jasper Van Schoorisse , Brent Van Den Bulcke, Arnault Van Caelenberg