Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

What you see, is what you get: een wet die niet in de sport geldt, zeker niet deze match. Een eerste helft zag eerst KFC kansen scheppen, maar vervolgens VSV overnemen met pressievoetbal en twee tikken die KFC leken uit te tellen. De thuisploeg vocht terug, eerst met een goal en in de 2de helft met mooi aanvallend voetbal, VSV wegdrukkend, maar de tegenprikken nekten de moedige thuisspelers.

Jasper Van Schoorisse was onhoudbaar vandaag. Van bij het begin overliep hij zijn rechtstreekse tegenstander. De boulevard lag open, maar hij paste nog naar buiten naar Jules Cremers in een minder goede positie. Dan knalde hij te centraal op doelman Van Speybroeck en later besloot hijzelf vanuit een te scherpe hoek, waarbij afspelen aan de wanhopig gesticulerende Bouchalaa of de trefzekere Casieris ongetwijfeld een doelpunt had opgeleverd. Deze verkeerde keuzes bij meerdere opties braken KFC zuur op. De oudere, maar listige Kjell Vanderhaeghen profiteerde van een fortuinlijke carambole om zijn linkerflankspeler weg te sturen en diens voorzet werd koel afgerond door Tim De Mol (34’, 0-1). Een minuut later onderschepte zelfde Vanderhaeghen een bal, stak Bral door en (0-2, 35’). Als het licht uitgaat in Gavere, blijft het altijd lang genoeg donker voor een paar goals. KFC rechtte de rug: Bouchalaa stak Van Schoorisse door, maar Van Speybroeck kon er nog net de vingertoppen voor steken. KFC kon verdiend milderen via hoekschop waarbij Lorenzo Lefevere pienter laag gekruist inkope (1-2, 38’). Rust 1-2.

Na de koffie was het al KFC wat de klok sloeg. Cremers en Van Schoorisse combineerden, maar Jappie’s inzet op Jules’ voorzet scheerde de paal (50’), vrije trap van Casieris, net niet, schot en kopstoot Van Schoorisse gepakt door de doelman. De mooiste goal zou op Bouchalaa’s conto gekomen zijn: hij betoverde een vrijschop over de muur met de achterwaartse zijkant van de voet  – à la Ibrahimovic, maar nog subtieler, maar wel minder efficiënt, want alweer ‘net niet’ gekaderd. We kennen dit voetbalverhaal: op een simpele corner, schoot Thomas Steurbout (neef van Eric, ooit topschutter voor RC Gavere)van dichtbij binnen (1-3, 66’). Dat had KFC allerminst verdiend! Karim Mouissat kreeg noch twee kansen, maar zijn vizier stond niet scherp. Vlak voor affluiten loste Van Den Berge nog een gladde bal in de watersneeuw en Rijckaert duwde prompt binnen (1-4, 89’). VSV en Gavere-Asper speelden beide degelijk voetbal in natte omstandigheden, maar de ene ploeg is efficiënt, de andere minder.

Onverdiende nederlaag, maar niemand gelooft dat de cijfers omgekeerd hadden kunnen zijn, dat zegden nochtans een paar VSV’ers. Nieuwe druk op de KFC-ketel!

Van Den Berge, De Ridder, De Weirdt, Moerman, Lefevre, Van Schoorisse, Casieris, Mouissat, Jossa, Cremers Jules, Bouchalaa, Idehen (77’’ ipv Casieris), Demoor (82’ ipv Van Schoorisse), Schobben (74’ ipv Jossa)