Soenen Berend - Laloux Achilles - Kocaman Seyit

Accommodatie

Onbekend

Donkere wolken meldden zich aan de hemel in de Deinse “banlieu” op een keurig kunstveld. Regen en wind wisselden mekaar af.

Een eerste aanval via Ken Casieris van de bezoekers viel naast het doel. Bij één van de eerste thuisaanvallen puurde E. Vinkt A een hoekschop  waarbij Jeroen De Waele rond  de 2e minuut de score  opende voor de thuisploeg (1-0) , doelman Van Den Berghe oogde in de beginfase onzeker, doch herstelde zich vlug. Trainer Davy Baeyens posteerde Ramon Jossa “op de zes” en dat werd een gesmaakte meevaller. Ramon speelde van in het begin de perfecte wedstrijd. Ken Casieris probeerde het een paar keer van vèr doch stond zijn vizier niet in de goede richting….

Het tempo van de wedstrijd werd opgedreven en bij de KFC-aanvallen moest de thuisploeg in een paar potige fasen trachten het overwicht te behouden. Abdallah Bouchaala werd eenvoudigweg getorpedeerd rond de middencirkel, ook Lorenzo Lefevre onderging hetzelfde lot. En bij een fout op Stijn Moerman toonde de scheidsrechter dat hij toch gele kaarten op zak had. De KFC kansen stapelden zich op, Bouchalla mikte nipt naast op hoekschop van Stijn Moerman, Jasper Van Schoorisse schoot over na een gemeten voorzet van Ken Casieris. Na andermaal een grove fout van de plaatselijken toonde de scheids opnieuw geen kaart. Begrijpe wie kan….

kFC trok in de slotfase verder het laken naar zich toe en dat resulteerde in de gelijkmaker. Vlak vóór de koffie bediende Ken Casieris opnieuw Jasper Van Schoorisse die de bordjes in evenwicht bracht; 44e minuut 1-1.

De tweede helft startte met ongewijzigde elftallen.

Lorenzo Lefevre en Jules Creemers toonden zich in de beginfase heel bedrijvig, zij brachten de bal voor doel maar niemand kon besluiten. Lorenzo was dicht bij een doelpunt maar hij kopte over na een hoekschop van Ken. Karim Mouissat bevestigde zijn vorm en strooide kwistig voorzetten uit, na één van zijn uitbraken kwam de bal bij Jules Creemers die echter niet kon besluiten.

Op de 54e minuut vielen veel monden open van verwondering en blijken van waardering, ook van de thuisploeg. Een ver schot van een bedrijvige Yannick De Ridder  en samen met Gauthier De Weirdt het subliem verdedigend duo, ging in de linkerwinkelhaak, een parel van een goal (1-2)! Doelman Van Den Berghe redde tot tweemaal toe de meubelen na lokale aanvallen. In de eindfase voerde trainer Baeyens nog enkele vervangingen door, Max Algoet verving een licht gekwetste Ken Casieris, Jules Creemers werd afgelost door Ferre De Moor en in de absolute slotfase kwam Loic Schobben een verdienstelijke Jasper Van Schoorisse vervangen.

De laatste minuten was het “pompen of verzuipen” en doelman Van Den Berghe toonde hierbij waarvoor hij aangetrokken was. En bij een 1-2 eindstand kan KFC Gavere-Asper opnieuw naar boven in het klassement kijken.

KFC Gavere-Asper speelde met Kim Van Den Berghe, Yannick De Ridder, Stijn Moerman, Lorenzo Lefevre, Gauthier De Weirdt, Ramon Jossa, Ken Casieris, Abdallah Bouchaala, Jules Cremers, Jasper Van Schoorisse, Karim Mouissat, Ferre Demoor, Loic Schobben, Louis Creemers, Jurian Dieryckx.