Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Een grauwe hemel kondigde blijkbaar geen al te opwindende wedstrijd aan, het werd een degradatiematch waarbij winst voor beide ploegen noodzakelijk was om uit de gevarenzone weg te blijven.

De traditionele studieronde duurde slechts enkele minuten, de eerste lokale aanval mondde uit in een schot van Jules Creemers die zonder succes zijn kans ging. Bezoeker Davy Van Houtte waagde zijn kans doch KFC doelman Kim Van Den Berghe stond op de goede plaats om het schot onschadelijk te maken. Uit een combinatie Ken Casieris – Jules Creemers werd een hoekschop gepuurd waarbij Lorenzo Lefevre zijn kopbal op doelman Anckaert strandde. De KFC centrale as Karim Mouissat -  Abdallah Bouchalla – Ken Casieris dirigeerde en vooral Karim zijn inzet en verbetenheid was lovenswaardig, hij won praktisch elk duel. Bij de bezoekende verdediging viel vooral Maarten De Clercq op door zijn secure interventies bij de plaatselijke aanvallen. Offensief probeerden de plaatselijken via Jasper Van Schoorisse en Ferre Demoor hun ding te doen doch zonder het verhoopte resultaat.

Op de 20e minuut scoorde een zeer verdienstelijke Karim Mouissat vanop de linkerflank op een gave voorzet van Lorenzo Lefebvre 1-0. De KFC verdediging stond pal met als dirigenten het centraal verdedigende blok Ramon Jossa en Yannick De Ridder. Op het ogenblik dat de wedstrijd naar de rust kabbelde onstond er in de plaatselijke verdediging een aarzeling waarbij na aandringen van Maarten De Clercq Simon De Ruyck op de 40e minuut de bordjes in evenwicht brengt 1-1. De resterende vijf minuten trachtte KFC Gavere-Asper via Ken Casieris en Jasper Van Schoorisse de bakens te verzetten, doch zonder resultaat.

Ruststand 1-1.

De tweede helft startte waarbij beide elftallen op zoek gingen naar winst, en de thuisploeg toch trachtte het laken naar zich toe te trekken. Een verdienstelijke Ferre Demoor, hartstochtelijk aangemoedigd door zijn U17-ploegmakkers, werd vervangen door Louis Creemers die onmiddellijk bij de pinken was na een voorzet Jasper Van Schoorisse, zijn schot ging hoog over ! Op de 59e minuut scoorde Jasper een pracht van een doelpunt (2-1)na een individuele actie. Stijn Moerman was op de linkerflank foerier van de spitsen doch niet altijd met succes. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd waarbij De Clercq naast het KFC doel mikte. Op het ogenblik dat Nokere-Kruishoutem trachtte een gelijkspel uit de wacht te slepen plaatste Louis Creemers op de 85e minuut na één van de vele hoekschoppen van Ken Casieris  met een kopbal de bal in het bezoekende doel (3-1)en met deze werd de wedstrijd beslist. Op het einde van de wedstrijd werden Gauthier De Weirdt en Loic Schobben nog ingebracht en konden zij meegenieten van de verdiende overwinning.

De wedstrijd eindigde voor de bezoekers  in mineur met vier gele en één rode kaart.