Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Een blik op het scheidsrechtersblad en de tabel volstaat: letterlijk en figuurlijk was KVV Schelde een maat te groot voor KFC, een mature ploeg (alle spelers geboren tussen 1986 en 1997), die met een doelverhouding van 16-6 over een topdefensie beschikt, dan weet je het wel. Het werd een kurkdroge 0-4 op een nochtans zonovergoten oktoberdag.

Toch had KFC zijn kansen: de heroptredende Louis Cremers kon alleen voor doel niet besluiten en een vrije trap van Bouchalaa zoefde in twee tijden zeer nipt naast. De eerste keer dat de beoekers overstaken was het meteen raak: de op links doorgebroken Jonas Catrysse kapte zich vrij en scoorde in de korte hoek (0-1, 12’). KFC toog met verzorgd spel ten aanval, maar had pech toen Louis Cremers zijn kruisband opnieuw kwetste. De 16-jarige Ferre Demoor mocht debuteren. Het spel golfde op en neer, maar de gestalte op corner nekte de thuisploeg. Vijf minuten voor rust kopte Cobbaert de 0-2 binnen op hoekschop. Een identieke fase als bij de openingsgoal werd vervolgens door thuisdoelman Van Den Berghe kundig verijdeld. 0-2 rust.

De tweede helft konden de bezoekers rustig achterover leunen, de match uittikken en met geduldig wachten de score aandikken tot 0-4: Goedgezelschap dribbelde en schoot onder de doelman binnen (0-3, 60’) en een volledig vrijstaande Bert Eloot maakte de klus af in minuut 88’. Tussendoor had de jonge Ferre Demoor een paar kansmomenten: hij knalde eerst hoog over, devieerde ook eens nipt en besloot eens op de paal uit de kluts. Ook Ken Casieris knalde rakelings naast. De beste combinatie kwam er via Jari Godefroidt, Ken Casieris en Stijn Moerman, die de buitenkant van de winkelhaak viseerde. De eerredder was KFC niet gegund, maar was wel verdiend geweest. KVV Schelde lijkt ons een volwassen ploeg die in aanmerking komt voor promotie. KFC moet hier niet te zwaar aan tillen en volgende week punten pakken tegen Bottelare.

De ploeg: Van Den Berge, De Ridder, De Weirdt, Moerman, Mouissat, Godefroidt, Van Schoorisse, Casieris, Lefevre (Algoet 81’), Cremers (30’ Demoor), Jossa, Dieryckx.