Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

Een gelijkopgaande eerste helft met 1-1 ruststand liet niet (hoewel!) vermoeden dat KFC zou snel de boot zou ingaan na de rust met 5 goals in een kwartier. Het pleit voor enige weerbaarheid dat de thuisjongens nog kansen creëerden en er twee van benutten. Een lichtpuntje in een complete duisternis door een plotse mentale KFC- lichtpanne (waarvan de gasten vroeger op het seizoen letterlijk slachtoffer werden).

KFC begon fris aan de match met aan minuut een mooie kans voor Jari Godefroidt. Vijf minuten later trapte Ken Casieris een indraaiende hoekschop: doelman Sercu loste het leer en 1-0 (16’). KFC bevestigde verder: Bouchalaa sneed door de blauw-witte defensie en zag zijn mooie plaatsbal net naast gaan (20’). Aan het half uur namen de gasten over met een kans voor Boone. KFC moest harken met twee gele kaarten (Algoet – wel een sterke wedstrijd – en Godefroidt). Het was ijdele hoop dat KFC met de magere, maar toch verdiende voorsprong zou gaan rusten. Sam De Cuyper mocht een hoekschop inkoppen (1-1, 44’) op slag van rust.

Deze opdoffer bleek na de koffie nog door te werken. Lauwers devieerde een knappe combinatie in doel (1-2, 49’). Even later duwde Thielemans een lobje met zijn buik in doel (1-3, 55’). Koppen naar beneden en Van Den Berghe kon vervolgens Thielemans slechts in twee tijden van een vierde goal  afhouden, maar amper vier minuten later, nog voor het uur, pakte Van Den Berghe een doorgebroken speler, penalty omgezet door De Clercq, 1-4, 60’. Het licht was echt uit het eerste kwartier na de rust. Iets in die koffie? Er zat niets anders op dan de kelk tot de bodem te ledigen: De Clercq kopte eenvoudig nog hoekschop binnen (1-5, 62’), maar daar kwam een sprankel licht in het pikkedonker. Eerst Casieris mikte een open kans over (65’) en De Ridder zag zijn knappe directe schuiver na hoekschop gekeerd door de doelman (70’). Bouchalaa legde mooi terug op Casieris, maar die besloot op de keeper (72’). Ayub verving Godefroidt. De vroeger ingekomen Jules Cremers werd in extremis afgeblokt en Van Schoorisse pegelde over. Met dit offensief liep KFC in het mes van de tegenaanval. Gauthier Lauwers mocht simpel de linkerflank oprollen en ongehinderd in de verste hoek mikken (1-6, 81’). KFC bleef komen, kreeg een penalty, maar doelman Sercu herstelde zijn foutje van het begin en pakte de trap van Van Schoorisse (83’). Uiteindelijk werd de moed van KFC toch nog beloond. Casieris trof twee maal raak op vijf minuten: eerst knalde hij een beauty in de winkelhaak, 2-6, 85’) en vervolgens pakte hij de Nazarethse defensie in snelheid en schoot binnen (3-6, 90’). Akkoord, Nazareth kon na een uur de teugels vieren, maar met wat meeval én efficiëntie moest KFC al vroeger een paar kansen verzilveren. Tel daarbij een penalty en het is 6-6, maar wiskunde zou in deze allerminst de realiteit weergeven. Toch een strohalm om ons aan vast te klampen richting Olsene.

De ploeg: Van Den Berghe, De Ridder, De Weirdt, Algoet (86’ Van Wayenbergh), Godefroidt (67’ Aderdour), Van Schoorisse, Casieris, Van Den Bulcke, Jossa, Bouchalaa, Schobben (57’ Jules Cremers). Dieryckx.

P.S. Midden de miserie was er warm wederzien rond het terrein, met good old Carnor, Torro Eric Van Henis, Luc Vandekerckhove (telg van voetbalpedagoog Gaspard), Ivan en Ulrich Van Baeveghem, Freddy Sante (nieuwe leden van Club 3038), een leuke verruiming van die-hards als Leo, Christa, Peter, ...