Scheidsrechter

De Cooman Tibo - De Vriendt Fabian - Mese Izzet

Accommodatie

Onbekend

Een dikke halve helft waren de gasten uit Gavere-Asper de gevaarlijkste ploeg met goede kansen, maar de ongeslagen thuisploeg nam over, tien minuten voor rust en ook erna met veel mogelijkheden, maar moest voortdurend ook attent blijven op de steeds scherpe tegenprikken van de gasten. Het was duidelijk dat wie eerst scoorde, zou winnen, volgens wijze Melsenaar maar oud-voetbalglorie van RC Gavere, Ivan Volckaert, en dat was dan zo. Zuur voor KFC dat een derde nederlaag met een goal verschil moest incasseren in het laatste kwart.

Na 10’ werd een vrije trap van Stijn Moerman net voor de Melsense lijn weggewerkt en aan 15’ legde Loic Schobben mooi terug op Jari Godefroidt, maar die mikte over. SV stak de neus aan het venster en doelman Van Den Berghe van KFC moest een schot in twee tijden pakken. Een verre voorzet van Moerman bereikte Schobben die met een knap buitenkantje net naast mikte. Lefevere moest verzorgd worden, KFC een tijdje met tien (38’) en Melsen nam over. Simon De Vroe (KSV) mikte naar de winkelhaak, maar Van Den Berghe had een sublieme redding in huis. Zelfde De Vroe nam een voorzet in één tijd, Van Den Berghe weer paraat. Jasper Van Schoorisse was dan door, maar besloot over. Rust: 0-0, eerder gevleid voor Melsen, dat wel sterk teruggekomen was.

In een heftig hervatten, was de bedrijvige Ken Casieris alleen door, maar besloot op de thuisdoelman. Melsen luidde het offensief in met 3 corners op rij, waarbij de lange 16, Michiel Raat, een gevaar was. Van Schoorisse slalomde vervolgens door de thuisdefensie, maar besloot nipt naast (60’). Stijn Moerman moest dan op de lijn een inzet van Courteyn keren. Een knal van De Vroe werd gepareerd door de KFC-doelman en de herneming van Smagge belandde via keeper en paal buiten. Het begon op een 0-0 af te stevenen toen een afvaller op hoekschop door Navaron Walraeve mooi in de verste hoek werd geplaatst (1-0, 76’). De Vroe miste een grote kans om de match te killen als hij een over de defensie gezeilde verre center naast zette. Ramon Jossa verving Brent Van Den Bulcke en later kwam Dries De Saegher voor Jari Goedefroidt. KFC gaf niet op en een schot van de ruimte scheppende Bouchalaa kon geklemd worden door thuisdoelman Taerwe. Het slotoffensief van KFC was alles of niets, maar een steal van SV’er De Mulder werd niet verzilverd. De Ridder (onberispelijke match!), Jossa, De Saegher en Lefevere hielden de sleutel op de deur van de bezoekers. De thuisploeg won nu flink tijd en hoe de keihard werkende Jules Cremers en co ook aandrongen, het mocht niet meer zijn ... Na én mét behoorlijk voetbal, wordt het nu hoog tijd voor punten!

De ploeg: Van Den Berghe, De Ridder, Moerman, Lefevere, Godefroidt (83’ De Saegher), Van Schoorisse (88’ Van Waeyenburg), Casieris, Van Den Bulcke (78’ Jossa), Cremers Jules, Bouchalaa, Schobben. Dieryckx.

Hier onze trouwste Gavere-Asper supporter van uit de jaren '50, minstens 70 jaar! In gezelschap van Melsenaar Ivan Volckaert, die bij RC Gavere speelde in de vroege sixtirs met 32voudig Gavers international Erwin Vandendaele, beste stoppers wijlen Stefaan Thomas en topondernemer Antoine Vanderschelden!