Scheidsrechter

Yvan Jooris - Joeri Remon - Samet Kabak

Accommodatie

Onbekend

Onder een herfstzonnetje starten beide elftallen met aanvallende intenties, met aanvalsgolven langs beide zeiden. Jasper Van Schoorisse knalt op doelman De Jaeger en KFC-doelman Van Den Berghe wordt eveneens aan het werk gezet. Li Samba dwingt de bezoekende doelman tot een puike redding, ook Louis Cremers staat aan het kanon na een mooie pas van Ken Casieris. Opnieuw waagt Louis zijn kans, de bal gaat nipt naast. Een aangenaam kijkstuk ligt in het verschiet !

KFC wordt gedirigeerd door Abdallah Bouchaala, hij brengt de nodige rust in het midden­veld en wordt daarbij geruggesteund door Ken Casieris en Max Algoet. Te vermelden valt ook kopbalpogingen van Max, en verre niet onverdienstelijke doelpogingen van Stijn Moerman. Bij de thuisploeg brengt verdediger-kapitein Kjell Ritière de nodige rust tijdens de druk die KFC opvoert.

Beide ploegen verdienden na een evenwichtige eerste helft één of meerdere doelpunten, maar de doelmannen waren op de afspraak en deden waarvoor ze aangetrokken zijn !

Rust 0-0.

De aanvangsminuten van de tweede helft laat KFC zich opnieuw van zijn beste zijde en de wil om te winnen is duidelijk: mooie  combinaties die echter het beoogde doel missen worden de kijkers aangeboden door Stijn Moerman, Jasper Van Schoorisse, Louis en Jules Cremers met Ken Casieris als foerier. Ayoub Aderdour komt in ter vervanging van Max Algoet en toont zich meteen van zijn beste zijde. Loic Schobben vervangt Jules Cremers. Ramon Jossa hield samen met Yannick De Ridder secuur stand achteraan alhoewel de Zwijnaardse druk sterker wordt. Als Bouch eruit gaat wordt het KFC-middenveld wat verwaarloosd, Vital De Vrieze komt in maar kan niet lang zijn kunde tonen, alhoewel hij op de rechter­vleugel iets tracht te forceren. Bij een duel wordt hij geraakt aan de knie en verlaat hij het terrein. Tweede doelman Jurian Dieryckx vervangt Vital en kan zijn kunde op het veld tonen, maar KFC wordt op het einde overspoeld.

Wat te verwachten was gebeurde: een doelpunt van de thuisploeg, Brent Mouton scoort 1 - 0 (75') na een lange rush van Jeffrey Berwouts, die niets in de weg wordt gelegd.

De waarheid dient ons te zeggen dat de thuisploeg het laatste kwartier de wedstriid naar zijn hand zette waarbij een verdienstelijk KFC Gavere-Asper in de tweede helft de wet van de sterkste moet ondergaan.