Scheidsrechter

Mutlu Cetin

Accommodatie

Onbekend

Prachtweer, gezellig kunstgrasterreintje en twee ploegen die met open vizier en wisselende kansen ten aanval trekken voor een bijzonder aangenaam voetbalkijkstuk, dat met een gelijkspel de twee teams rechtvaardig bediend had, maar een verdedigende fout in de 92ste minuut besliste de match niet echt verdiend in het voordeel van HT.

KFC begon aan de match onder een andere naam: FC Schudden & Beven. Nieuwe doelman Van Den Berghe stond de eerste 10 minuten in een schietkraam en mocht van geluk spreken dat Houbaert de intikker nog op de paal knalde. KFC stak eerst de neus aan het venster aan het kwartier als Jari Godefroodt de doelman omspeelt, maar zijn voorzet niet opgepikt wordt. Strateeg Bouchalaa, die KFC opnieuw in de match aan het brengen was, werd net voor de 16 gehaakt, maar de vrijschop leverde niets op. Ook een bedrijvige Jasper Van Schoorisse won menig duel en kon afdrukken, maar de doelman stond pal. Op een van zijn schoten werd de bal niet voldoende weggewerkt en Louis Creemers was er als de kippen bij om in de rechterbenedenhoek binnen te schuiven (37’, 0-1). De vreugde was van korte duur, want amper twee minuten later kopte B. Pieters een vrijschop in de winkelhaak (1-1, 39’). KFC domineert nu: Jules Creemers ziet een voorzet op de lat landen en zowel broer Louis als Ken Casieris knallen op de keeper (en op elkaar). Rust met billijke 1-1, in acht genomen de start. Bij HT merken we ex-KFC’er Wesley Mestdagh op in de verdediging.

KFC komt minder uit de kleedkamers: eerst kan Van Den Berghe het schot van Vekeman nog keren, maar even later werkt zelfde Vekeman een onderschepte terugspeelbal tegen de touwen (2-1, 60’). Tijd voor KFC om het gaspedaal in te drukken. Jari Godefroodt mikt op de lat na hoekschop (70’) en bij een scherpe tegenaanval wordt Bouchalaa gehaakt, normaal rood want door, de bal gaat door naar de flankspeler van KFC, maar geen balvoordeel, gewoon fout en geel. In een vorige dergelijke fase liet de scheids de thuisploeg wél doorspelen en gaf pas na de fase geel aan Bouchalaa. Hij kende dus de regels, maar paste ze niet toe. Jules Creemers werd gewisseld voor Aderdour (77’). Stijn Moerman schilderde een vrijschop op Bouchalaa’s hoofd en zijn terugkopbal werd door de bijdehante Louis Creemers van dicht tegen het net gefusilleerd. (2-2, 79’). Na een tweede gele kaart, moest HT verder met 10 en KFC leek de bovenhand te zullen halen in het slot, waar HT vooral aan het vallen en tijd rekken sloeg tot een fatale terugspeelbal opnieuw door Vekeman binnengeprikt werd in blessuretijd (3-2, 92’). Ramon Jossa had nochtans 91 minuten een onberispelijke en zeer secure partij gespeeld. Het weze hem, zeker als tiener, vergeven. Nog knutselden Aderdour en Van Den Bulcke een mooie combinatie in elkaar, maar laatstgenoemde besloot pal op de doelman. Minstens een gelijkspel ware verdiend geweest, dat gaf ook de tegenstander ruiterlijk toe. Helaas. Sport is hard. Volgende week beter tegen een aloude tegenstander: de Windo’s.

Speelden voor KFC: Van Den Berghe, Van Den Bulcke, De Ridder, Jossa, Moerman, Bouchalaa, Godefroodt, Casieris (capt.), Louis Creemers, Jasper Van Schoorisse, Jules Creemers (77’ Aderdour).