Aalbroekstraat 1
9890
Semmerzake
tel. 09 384 47 45

In de beginfase zien wij twee ploegen die trachten te voetballen en er een aantrekkelijk schouwspel van te maken. Een eerste schot van Simon Ronse van buiten de zestien wordt door een bezoekende verdediger met de handen afgeweerd, penalty en Simon duwt binnen, 1-0.

KFC tracht het initiatief te nemen vanuit de verdediging met de gebroeders Cremers in een opmerkelijke rol. Jules Cremers bedient Simon Ronse die hoog over knalt. Maxim Bourdeaud’Hui begaat vervolgens een duidelijke fout en krijgt gelukkig geen geel. Bij de 20e minuut begaat Gibson Idehen een fout en VSV krijgt de terechte strafschop. Juryian pakt ! De bezoekers trekken het laken naar zich toe en een strak schot valt op de Gavere-Asperse dwarsligger. Ook een doelpoging van een lange rush strandt op doelman Dieryckx. Het thuismiddenveld verliest de greep op het gebeuren en spits Jasper Van Schoorisse is alleen niet opgewassen tegen de stugge bezoekende verdediging.

Rust 1-0

De tweede helft start met ongewijzigde ploegen, VSV neemt verder initiatief en  aan de 53e minuut  gaat een scherp schot van Andres Ryckaert op de rechterpaal en de bal cabrioleert via naar de linkerpaal in het doel. 1-1.

Bij  een aanvalspoging van de thuisploeg wordt Jasper Van Schoorisse “bewerkt” door de bezoekende Arici die mag gaan douchen. Nog een half uur moet VSV verder met tien man. En hetgeen men mag verwachten van de numerieke meerderheid, nl. tien tegen 11 thuisspelers komt niet uit, VSV neemt initiatief, KFC ondergaat, alhoewel wij toch pogingen noteren van Jari Godefroidt na een mooie actie met en Jasper Van Schoorisse. Jan Godefroidt pakt geel. Bij de 75e minuut komen de bezoekers op voorsprong na een kopbal van Andreas Ryckaert 1-2.

De ingevallen Giovanni Wille veroorzaakt een strafschop die opnieuw door doelman Dieryckx gepakt wordt, Jurian moet het hard schot lossen en de bezoekers waren er als de kippen bij, Kjell Van Der Haeghen brengt de stand op 1-3. De thuisploeg kijkt verbouwereerd toe.

Intussen hadden Vital De Vrieze, en Max Algoed ook hun intrede gedaan, maar ook zij konden ook het tij niet keren.

KFC ondergaat de wet van de sterkste. Onze positieve vermoedens na overwinningen bij de oefenwedstrijden werden gekelderd, KFC wordt meteen met de neus op de feiten gedrukt. Thuisdoelman Dieryckx voorkomt erger en toont waarvoor hij aangetrokken is !

Einduitslag 1-3

KFC Gavere-Asper: Jurian Dieryckx, Gauthier De Weirdt, Maxim Bourdeaud’Hui, Louis Cremers, Jules Cremers, Jan Godefroit, Ken Casieris,  Gibson Iedenen, Jasper Van Schoorisse, Mehdi Djelassi, Simon Ronse, Max Algoet, Giovanni Wille, Vital De Vriese.

Nazareth-Eke A 3 - 1 Moortsele
Zingem A 0 - 1 Cercle Melle
Olsene Sportief 0 - 3 KVV Schelde A
HT Zwijnaarde 3 - 0 Windeke
Nokere-Kruishoutem B 0 - 1 Bottelare A
Melsen 4 - 4 VC Zwijnaarde