Datum

13 november 2022 16:00

Accommodatie

Cmp: Vlienderweg 4

Deze cocktail: de geur van een mosselfestijn in tent en kantine, een late gouden zonnige herfstnamiddag en twee burenclubs en titelkandidaten tegen elkaar in een derby. Wat moet een voetbalmens meer hebben? Voetbal tegen een hoog tempo, wisselend scoreverloop en een verdiende winnaar, elk een helft, dat is waar, maar de tweede nadrukkelijker voor de knap combinerende thuisploeg.
De Nazareners grepen De Gaverasperlingen meteen bij de keel in het openingskwartier. Na amper vijf minuten aarzelde Thibeau Schobben (N) niet en knalde de bal na een te zacht afgeweerde hoekschop krachtig tegen de touwen (0-1, 5’). Luttele minuten later had allesopruimer Gauthier De Weirdt (G-A) een vast contract bij Ivago op zak toen hij een bal van de lijn opkuiste. Nazareth drukte door, sloeg vaak het middenveld over met de lange bal, maar heerste toch ook in die zone. Sam Thielemans knalde hard op doel, maar Van Den Berghe stond pal (30’). Tussendoor moest doelman Pynaert (N) redding brengen op een volley en werd De Mulders deviatie op een lage voorzet van Van Schoorisse maar nipt afgestopt. Langzamerkand herstelde KFC het evenwicht in het laatste kwart. Na een vrije trap mocht Casieris nog eens mooi voorbrengen en de boogkopbal van Louis Cremers ging er bijna in, maar de final touch van Dieter De Mulder was nodig om de reddende hand van de doelman te overrulen. (1-1, 39’). Met de 1-1 aan de rust was KFC goed beloond.
De tweede helft opende met een reuzekans voor Nazareth, maar de afwerking ging naast. 1-2 ware een ander verhaal geweest. Aan 55’ begon KFC aan een recital: De Mulder kopte een hoekschop rakelings naast. Van Schoorisse ontbond zijn duivels: De Mulders haar was net niet lang genoeg om het leer binnen te strelen (60’). De derde heel knappe voorzet van Van Schoorisse was wel raak: Hannes Haesebeyt kopte onhoudbaar in (68’, 2-1). KFC stond nu vol onder stoom, Bouch en Karim, gesteund door een onvermurwbare defensie, recupereerden alles vrij hoog en hielden de druk aan. Louis Cremers bracht hoog voor en de schitterende volley van Ken Casieris scheerde de buitenkant van de paal. Een goal waard. Even in Slow Motion bij minuut 73: een diagonale wereldpas van Stijn Moerman bereikte Hannes Haesebeyt, wiens raids de hele match lang te snel waren voor de back. Zijn laterale voorzet werd door De Mulder, binnengeprikt (3-1, 73’). KFC rustte vervolgens niet op de lauweren. Casieris bereikte Van Schoorisse, Pynaert veegde bal van onder de lat. Haesebeyt (geblesseerd) werd vervangen door Jossa, Karim door Lefevere en Casieris door Veeckman. KFC kreeg nog meer kansen: een solo met gekruist schot van Van Schoorisse werd gehouden (88’) en de opgerukte Lefevere mocht alleen op Pynaert af, maar hij besloot te snel in de handen van de doelman. In blessuretijd kreeg Nazareth nog een penalty. Doelman Kim Van Den Berghe gaf géén krimp: hij pakte zowel de elfmeter als de rebound. En gij nu! Briljante tweede helft van de Racing-Sparta-combinatie, de KFC.
De ploeg: Van Den Berghe, De Weirdt, Moerman, Mouissat (Lefevere, 85’), Van Schoorisse, Casieris (89’ Veeckman), Verleye, Haesebeyt (83’ Jossa), Bouchaala, De Mulder, Geamanu.