Scheidsrechter

Uyttersprot Lars - Bossuyt Gert-Jan Thierry - Declerck Jan

Accommodatie

Cmp: Aalbroek

Van een traditionele studieronde kon er geen sprake zijn. Beide teams maakten meteen hun intenties duidelijk. De thuisploeg stak van wal met een schot van Ken Casieris nipt naast het doel en Dieter De Mulder zijn kopstoot ging over de dwarsligger.

De bezoekers stelden orde op zaken, Robbie Careel kon uit een scrimmage voor doel op de 6e minuut de stand openen (0-1), doelman Van Den Berghe kon in een geharrewar voor doel de bal niet klemmen en Careel deed wat hij moest doen, scoren!

Doelman Jurian Dieryckx kon vervolgens ook zijn kunnen demonstreren, hij stopte een rush van Louis Creemers en een crosspas van Karim Mouissat op Jasper Van Schoorisse werd onschadelijk gemaakt. Een volgende pas van een gedreven Mouissat naar Jari Godefroidt strandde op Jurian. De thuisploeg zat op dreef en de flanken met Hannes Haesebyt en Louis Creemers waren de foeriers voor een sterke aanvalslinie. Ondertussen had de bezoekende Jens De Paepe de vuisten van doelman Van Den Berghe getest, Kim redde majestueus.

Op de 24e minuut kon Ken Casieris de stand in evenwicht brengen (1-1) na een magistrale center van Jari Godefroidt en even daarna kon de stand meteen opgelopen zijn, helaas ging de vrijschop van een zeer actieve Louis  Creemers nipt naast.

Doelman Dieryckx ontsnapte aan een kaart nadat hij Jasper Van Schoorisse bijna onder de zoden had gestopt, de daarop volgende vrijschop van Creemers maakte hij onschadelijk. Thuisdoelman Van Den Berghe kon vervolgens zijn ploeg voor een achterstand behoeden door een aanstormende Christophe Ost tot de orde te roepen !

Rust 1-1

De tweede helft was een kopie van de eerste, twee ploegen die gezwind de overkant opzochten en die maar één doel hadden: winnen !

De thuisdefensie Moerman, De Weirdt en Jossa stonden pal bij de Machelse aanvallen en doelman Van Den Berghe toonde nog maar eens dat hij een meer dan betrouwbaar sluitstuk is. Kansen op doelpunten vielen er bij de vleet en beide teams toonden dat zij niet voor niets de top van de rangschikking bekleden.

Op de 66e minuut verlieten een moegestreden Hannes Haesebyt en Ramon Jossa het veld, zij werden vervangen door Lorenzo Lefevre en Emile Veeckman die bij het behalen van het gelijkspel hun duit in het zakje deden. Op de 80e minuut werd Ken Casieris vervangen door Bram Vandenberghe. Louis Creemers kreeg een gele kaart na protest.

Onzuiverheden langs beide zijden naar het einde toe waren het resultaat van de inspanningen die na een intense wedstrijd hun tol eisten. Toch konden Louis Creemers (in een glansrol), Karim Mouissat en Jari Godefroidt nog aandringen maar doelman Dieryckx bewees dat hij met recht en rede een titularisplaats waard is nadat hij de vorige jaren bij KFC zich moest tevreden stellen met een invallersplaats.

De laatste wapenfeiten waren een schot van Jasper Van Schoorisse dat nipt naast ging en … tweemaal doelman Kim Van Den Berghe die met evenveel miraculeuze reddingen de thuisploeg voor de nederlaag behoedde.

Eindstand 1-1 na een belevenisvolle match.

KFC Gavere-Asper: Van Den Berghe Kim, Moerman, De Weirdt, Jossa, Casieris, Veeckman, Godefroidt, Mouissat, Van Schoorisse, De Mulder, Haesebyt, Creemers, Van Den Berghe Bram, Lefevre, Gemeanu,