Velzeke - KFC 0 - 1
Nipte en verdiende driepunter voor KFC Gavere-Asper

verslagfoto

De talrijke KFC Gavere-Asper aanhang, aangevuld met oud-speler Tim Verougstraete, thans bij FC Latem, zagen een “stevige” partij voetbal en ons inziens krijgen wij dit soort voetbal in 3e provinciale in de toekomst wel meer te zien.

De bedoelingen van beide ploegen waren egaal, proberen een vroeg doelpunt te scoren. Thuisspeler Matthias Saelens stond als eerste aan het kanon, doch zijn schot ging naast. Op een vrijschop van Christophe Dupont tikt KFC doelman Jeremiah De Groote over zijn kooi en bevestigt het verhaal van de wijn, namelijk beter worden met de jaren ! Benoit Van Steenbrugge test vervolgens zijn schotvaardigheid maar good old Boelie geeft opnieuw geen krimp.

Ondertussen geeft KFC aanvallend het beste van zichzelf, gedirigeerd door Tim Vanderlinden, met een zeer bedrijvige Ken Casieris en omringd door Jan De Temmerman, die geel pakt na een nekslag op zijn tegenstander. Gauthier De Weirdt in het centrum van de verdediging, toont dat men niet groot moet zijn om een degelijke verdediger te zijn, en dito voor Robbe Dhondt, die op een aanstekelijke wijze zijn ploegmaats aanmoedigt en zelf altijd aan het rechte eind trekt bij de duels. Wij  noteren een mooie KFC combinatie tussen Ken Casieris en Louis Creemers, wat uitmondt in een kopstoot van Tim Vanderlinden op de thuisdoelman. Ook Niels Belmans test zijn kopkracht doch de doelman geeft geen krimp.

Even voor de rust bedient een hardwerkende Simon Ronse Ken Casieris die de 0-1 op het scorebord brengt.
De scheidsrechter had ondertussen de twee trainers al eens de levieten gelezen wegens allerhande protest, de man had het ook niet altijd gemakkelijk zonder lijnrechters in dit geval. Even vóór de koffie redt Gauthier De Weirdt nog op de lijn.

Het begin van de tweede helft kondigt zich aan als de eerste, opnieuw worden de beste aanvallende bedoelingen naar boven gehaald en op een vrijschop van Tim Vanderlinden kopt Timi De Smet op doelman D’Hondt. Ken Casieris dropt een bal op het hoofd van Niels Belmans die net niet op doel kopt. Dezelfde Belmans  en de plaatselijke Vandercasseyen incasseren na gebakkelei beiden geel op het zelfde ogenblik en Timi De Smet krijgt ook een geel karton voor commentaar op de scheidsrechter. Timi De Smet verlaat het veld en Robin Duynslaeger komt in, en Jente Glorieus vervangt Belmans. Rond de 80e minuut noteren wij een strak schot van Matthias Saelens dat KFC doelman De Groote met bravoure pareert. Intussen wordt Benoit van Steenbrugge van het veld gestuurd voor een fout op Jente Glorieus, tweemaal geel is rood !

Met nog een zeven à achttal minuten te spelen wordt een meer dan verdienstelijke Ken Casieris vervangen door Jasper Van Schoorisse, die een solo niet kan benutten, de Velzeke doelman was spelbreker ! Gauthier De Weirdt pakt nog geel in de slotfase.

Alle KFC-compartimenten en vooral de verdediging stond pal en Jonathan Moreels voorkwam met zijn sobere niet-onverdienstelijke acties nog een laatste thuisaanval, hij zette nog een laatste KFC aanval op die echter niets meer aan de uitslag veranderde.
Einduitslag 0-1: de eerste driepunter is binnen ! Hopelijk krijgen we volgende week een vervolg tegen Nazareth-Eke.

KFC Gavere-Asper: Jeremiah De Groote, Robbe Dhondt, Gauthier De Weirdt, Tim Vanderlinden, Jonathan Moreels, Jan De Temmerman, Louis Creemers, Ken Casieris (Jasper Van Schoorisse), Niels Belmans (Jente Glorieus), Simon Ronse, Timi De Smet (Robin Van Duynslaegher). Tweede doelman Stijn Benoot vervolledigde de bank.

Nazareth-Eke A - Michelbeke A  4 - 3
FC Kluisbergen A - Wortegem  1 - 2
Bevere A - Eine A  1 - 1
St.Goriks - Sottegem B   1 - 1
Horebeke - Boekel A    2 - 1
Maarkedal - Oudenhove A   2 - 1
Velzeke - Gavere-Asper   0 - 1
Elene-Grotenberg. B - Zingem A   3 - 3

Geschreven door André Van Baeveghem op zondag 2 september 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper