KFC - Oudenhove 4 - 1
Vlotte en fijne zege, één helft volstond

verslagfoto

Voor deze leuke zege, belangrijk voor een paar zware uitmatchen, legde KFC de basis in een stevige eerste helft waarin het na een goed half uur al 3-0 stond: het deed deugd zoals ook het heerlijke herfstzonnetje. In de tweede helft kregen beide ploegen nog tal van kansen, maar slechts twee ervan gingen erin, een voor beide ploegen. Jammer dat Jan De Temmerman zijn derde gele pakte en tegen titelkandidaat Eine er dus niet bij zal lopen.


De stoere Hemerijckx van Oudenhove mocht het eerste schot afvuren en Boullie moest al direct op zijn zweefkunst een beroep doen. KFC nam al snel over en Casieris kon vanop links hoog voorzetten. Timi De Smet kopte zoals het hoort naar de grond en keeper Van Den Bossche verwerkte de opspringende bal in doel (1-0, 17’). KFC duwde dan door. De Temmerman, heerser in het middenveld, bereikte Casieris aan de tweede paal, die legde knap terug op De Smet die binnenknalt (2-0, 27’). Het gejuich was nog niet uit de lucht of Jente Glorieus hield heel Oudenhove aan de defensieve klap om dan panklaar terug te leggen voor Robin Duynslaegher, die geen genade kende en raak trof (3-0, 29’). KFC bleef knap combineren, maar de volgende kansen gingen er net niet in: Jente Glorieus zette Ken Casieris op weg, maar die mikte over en de mooiste: Robbe Dhont zette de aanval op naar Casieris en die stak Duynslaeger door, maar die besloot op de doelman. Oudenhove kreeg echter vlak voor rusten ook nog een paar kansen: eerst moest De Weirdt weren, Bouillie pakte een schuiver van D’Haese en De Bleecker knalde hoog over toen hij volledig vrij stond op een verre inworp van Hemerijckx.


KFC ging onverstoord door na de rust en aan de 49ste minuut vond De Smet een bedrijvige Jente Glorieus op rechts en tegen diens lage gekruiste schuiver vermocht de doelman niets (4-0, 49’). Een minuut later dook Glorieus opnieuw alleen op voor Van Den Bossche die het schot nog in extremis kon wegvegen. KFC vierde nu de teugels en ECO profiteerde wanneer De Bleeker droog binnenknalde op voorzet van Van Poucke (52’, 4-1). Even schrikken was het toen Vanderlinden zich blesseerde, maar moedig verder streed. Slordigheden slopen in het spel van beide ploegen al was er nog een verdienstelijke poging van De Temmerman op pas van Duynslaegher. Een solo van De Smet werd gestuit en dan was het tijd voor vervangingen: Simon Ronse kwam voor Casieris (60’). Ronse zette De Smet op weg, maar de hoek was te schuin; de voor Jente Glorieus ingekomen Niels Belmans rolde alles op en paste naar Cedric Buyck, die echter over en naast knalde. 79’: Jan De Temmerman incasseerde zijn fatale gele kaart voor een soort hizaguruma (opzoeken!) op Hemerijckx die ook al geel had. Zo mist Jan de topper tegen Eine volgende week. Jona Moreels kwam nog Duynslaegher vervangen (82’) en De Smet kopte tegen de buitenkant paal. Robbe Dhont toonde dan de weg met een snelle interceptie en schot, maar niet binnen. Het bleef bij een ruime 4-1 die een stevige high five verdient. Zigge zagge zigge zagge hey hey hey!


De Groote, Dhondt, De Weirdt, Vanderlinden, Cremers, De Temmerman, Duynslaegher, (Moeels 82’), Buyck, Glorieus (74’ Belmans), Casieris  (60’ Ronse), De Smet. Duynslaegher Seppe.

Michelbeke - Eine      0 - 3
Nazareth-Eke - Boekel    2 - 2
Bevere - Zingem     1 - 2
Gavere-Asper - Oudenhove   4 - 1
Horebeke - Sint-Goriks   2 - 0
Maarkedal - Sottegem B    2 - 2
Velzeke - Wortegem   1 - 1
Elene-Grotenberge B - FC Kluisbergen    1 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 30 september 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper