KFC - Nazareth Eke 2 - 2
Derde provinciaal hogeschool voetbal aan de Schokkaert

verslagfoto

Waar we vorige week in Velzeke een eerder potige wedstrijd zagen was het terrein in Semmerzake het decor van een hoogstaande en fijne bedoening tussen twee ploegen die er een prachtwedstrijd van maakten met een 2-2 uitslag waar de meesten van de talrijk opgekomen toeschouwers kunnen mee leven, al zal de Gavere-Asper aanhang toch met een wrang gevoel terugkijken op de uitslag van deze wedstrijd. KFC verdiende meer !


De wedstrijd begon om welke reden ook met tien minuten vertraging. Op de vijfde minuut noteren wij een fout op Niels Belmans waarvan de daaropvolgende vrije schop over het bezoekende doel waait.


Robbe  Dhondt weert op eerder ongelukkige wijze een bal die door een bezoeker Leroy Courteyn wordt overgenomen en doelman De Groote geen kans laat. 0-1 op de tiende minuut.


Even later wordt een thuisdoelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel al is iedereen de mening toegedaan dat het bezoekende owngoal betreft. Thuisspeler Zahaf Karin moet vroeg in de wedstrijd wegens kwetsuur vervangen worden door Simon Ronse. Aanvallend toont de thuisploeg haar mogelijkheden met een bedrijvige Belmans, een schotvaardige Duynslaegher en een alomtegenwoordige Ken Casieris die met een strak schot vanop de rechtervleugel doelman Niemegeers verslaat – 1-1.


Even vóór de rust is een mistasten in de plaatselijke verdediging de oorzaak van de 1-2 die door Thibeau Schobben wordt gescoord.


In de tweede helft wordt opnieuw gezorgd voor snel en snedig voetbal langs beide zijden, bezoeker Boone pakt geel op de doorgebroken Timi De Smet, de daarop-volgende strafschop wordt door Tim Vanderlinden zwak op de bezoekende doelman besloten. Niet lang getreurd, een prima thuisaanval langs Ken Casieris wordt door Timi De Smet in doel verlengd. 2-2  aan de 65e minuut. Vervolgens wordt Robin Duynslaegher vervangen door Jente Glorieus die na zijn kwetsuur opnieuw de weg naar zijn plaats in de ploeg zoekt.


KFC Gavere-Asper incasseert drie gele kaarten, Louis Cremers voor een nogal drieste interventie, Ken Casieris voor het bijna aan flarden trekken van een bezoekende trui en één voor Jan Temmerman. De bezoekende Stef Thierie en Mathias Boone worden eveneens met een geel karton bedacht.


Het wedstrijdeinde is er één om duimen en vingers af te likken, beide ploegen gaan op zoek naar winst doch het is de vooral de thuisploeg die aanspraak kan maken op de overwinning. De laatste spectaculaire retro van Niels Belmans had een plaats in de KFC vitrinekast verdiend indien deze het overwinningsdoelpunt had opgeleverd.


Wij onthouden een prachtwedstrijd op een prima grasmat en de fijne accommo¬datie in Semmerzake, het toneel van onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.


Einduitslag 2-2.

KFC Gavere-Asper: Jeremiah De Groote, Robbe Dhondt, Jonathan Moreels, Tim Vanderlinden, Louis Cremers, Jan De Temmerman, Robin Duynslaegher, Karim Zahaf, Niels Belmans, Ken Casieris, Timi De Smet, Jente Glorieus, Gauthier De Weirdt, Simon Ronse, Stijn Benoot.

Met sportieve groeten,
André Van Baeveghem, met dank aan “chief-writer” Jean-Marie Schepens voor de assistentie tijdens de tweede helft

Michelbeke A - Elene-Grotenberg. B  0 - 0 
Gavere-Asper - Nazareth-Eke A   2 - 2
Zingem A - St.Goriks   2 - 0
Oudenhove A - Velzeke   3 - 1
Boekel A - Bevere A   2 - 4
Sottegem B - FC Kluisbergen A   3 - 2
Wortegem - Horebeke   2 - 0
Eine A - Maarkedal

Geschreven door André Van Baeveghem op zaterdag 8 september 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper