KFC - Elene Grotenberge 3 - 0
Droge drie nul onder natte hemel

verslagfoto

Even voorbij het kwartier klom KFC op voorsprong na de studieronde, dan ging het vol door om de score nog voor het half uur te verdubbelen en een paar kansen te missen, met wel een gevaarlijke tegenstoot van de bezoekers na de 1-0. In de tweede helft ging de thuispoeg even aan het zwalpen na uitvallen van Jan De Temmerman, maar kon zich tijdig hervatten om met een derde treffer de boeken te sluiten.

Het duurde alsnog een kwartier vooraleer KFC onder stoom kwam met een eerste schot van Robin Duynslaegher (16’), die even later opnieuw een kanonbal afvuurde, maar doelman Taildeman pareerde met een glansparade, onvoldoende, want een bijdehante De Smet trof raak in de rebound (1-0, 18’).Casieris en Glorieus combineerden vlot, maar werkten niet af, waarop Elene een reuzenkans kreeg na mistasten in de KFC-defensie, maar Malaquias stuitte op een kordaat ‘no pasaran’ van Boullie. KFC herpakte zich direct na die counter. Jente Glorieus intercepteerde perfect en liftte de bal heel mooi in doel (2-0, 26’). Samenspel Duynslaegher-Glorieus, leidde tot een schot van laatstegenoemde dat nipt over ging. Louis Cremers werd foutief afgestopt en de toeschouwers dachten ‘penalty’, maar de scheids legde de bal erbuiten. Louis knalde op de vuisten van Taildeman (40’).

Begin tweede helft werd Jan de Temmerman van achter gehaakt en moest met de draagberrie afgevoerd worden (48’). De blessure leek later nog mee te vallen, maar KFC werd toch uit evenwicht gebracht en onderging de dominantie van Elene. Moreels voor De Temmerman bracht later toch de defensieve stabiliteit. Ondanks de (steriele) druk van Elene, verzamelde KFC de beste kansen: een knappe Cremers-center werd door Robin Duynslaegher nipt naast gekopt (56’). Jente Glorieus kapte en trapte ... bijna raak. De Smet schoot voorlangs en Pauwels kreeg geel voor onderuithalen van Casieris. Een redelijk onwaarschijnlijke solo van De Smet werd afgewerkt met een superknal, evenwel onderkant lat en terug het veld in. (72’) Belmans verving Duynslaegher (73’). En het bleef regenen, ook kansen: De Smet en Casieris gleden een kans net naast. Simon Ronse verving de zeer bedrijvige Jente Glorieus (77’). Een schitterende vrije trap van Casieris werd door Taildeman uit de winkelhaak gezweefd. De derde goal, de killer, zou dan toch vallen: Niels Belmans zette zich knap door en werd gehaakt. Niet op de stip ging de bal, maar Carrijn kreeg rood, de bal alweer buiten de 16. Louis Cremers schoot enig mooi de vrije trap binnen (87’ 3-0). KFC had de schaapjes nu op het droge in natte omstandigheden. Verdiende zege, die groter had kunnen zijn, maar wat ademruimte geeft voor een cruciaal tweeluik: thuis tegen medekoploper Oudenhove en uit tegen titelkandidaat Eine. Vermelden we nog dat het vandaag dweilen met de kraan open was voor Geert De Clercq: stortbuien buiten en gebroken boiler binnen. Dat kon echter de pret van een rustgevende zege niet bederven.

De ploeg: De Groote, Dhondt, De Weirdt, Vanderlinden, Cremers, De Temmerman (51’’Moreels), Buyck, Duynslaegher Robin (73’ Belmans) , Glorieus (77’ Ronse), Casieris, De Smet, Duynslaegher Seppe.

Wortegem - Maarkedal 3 - 1
Eine A - Nazareth-Eke A 3 - 0
Zingem A - Horebeke 4 - 0
Boekel A - Velzeke 2 - 1
St.Goriks - FC Kluisbergen A 1 - 2
Gavere-Asper - Elene-Grotenberg. B 3 - 0
Oudenhove A - Michelbeke A 3 - 2
Sottegem B - Bevere A 3 - 7

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 23 september 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper