Eine - KFC 1 - 1
Billijk gelijkspel na leuke partij van beide topploegen

verslagfoto

Twee nieuwe spelers in de fanion bij KFC : Jeffrey Van De Sype en Robin Van Cauwenbergh bij afwezigheid van Tim Vanderlinden (!) en Jonathan Moreels.


Een eerste KFC fraaie aanval noteren wij in de beginfase, van Louis Cremers en Cedric Buyck na voorbereidend werk op rechts van Robin Duynslaegher. De eerste tien minuten dicteert de bezoekende ploeg en daarna neemt KWIK het initiatief met een kopbal van Thomas Van Santen over het doel, waarbij doelman Jeremiah De Groote de toon zet van een feilloze partij zoals hij dat trouwens reeds een hele tijd doet. Twintig minuten ver en het is een evenwichtige partij waarbij de beide ploegen laten zien wat zij in hun mars hebben en benadrukken wat hun uiteindelijke doel is, nl. zo hoog mogelijk eindigen! De bezoekers knutselen mooie aanvallen in elkaar, Timi De Smet, Louis Cremers en Ken Casieris vinden mekaar aanvallend en bij een Einse tegenaanval staat de KFC verdediging pal, Jeffrey Van De Sype bewijst zijn vroegere Semmerzaakse vorm, Gauthier De Weirdt speelt subliem zonder op te vallen en Robbe Dhondt is het achterste duiveltje dat menig gevaar voorkomt.


Op de 25ste minuut mist Jente Gorieus een dot van een kans, hij besluit onbegrijpelijk over na een meesterlijke voorzet van Timi De Smet. Boulie redt vervolgens in extremis een strak schot van Jonas Lauweryns  en op het moment dat uw dienaar de 0-0 stand op zijn notitieblad aan het invullen was scoorde Jente Glorieus een fraai doelpunt na een meesterlijke rush op rechts.


Ruststand 0-1.


De tweede helft begon met een thuisaanval waarbij Kasper Vandewalle op de 46e minuut fraai binnen¬kopt 1-1. Blijkbaar was de koffie nog niet goed verteerd bij KFC want de eerste minuten is men niet bij de les, tweemaal gevaar voorlangs voor doel en bij een hoekschop moet Boulie de bal overtikken.
Ken Casieris haalt op de 55e minuut uit met een prachtig schot, Maarten Melkebeke incasseert geel voor een fout op Cedric Buyck en even later gaat ook Cedric in het boekje van de scheids voor het neerhalen van Kobe Derudder.
Op de 60e minuut vervangt Niels Belmans een verdienstelijke Robin Duynslaegher, even later komt Simon Ronse in voor Ken Casieris. Boulie onderscheidt zich vervolgens nogmaals bij een fraai schot van Jordi Roels, vervolgens worden door de thuisploeg tal van kansen gecreëerd die onbezonnen over het doel belanden. Rond de 80ste minuut vervangt Jasper Van Schoorisse Jente Glorieus. Even later is er grote paniek voor het bezoekende doel en onder de begeesterende leiding van Robbe Dhondt is alle hens aan dek om onheil te voorkomen. Een Gavere-Asperse aanval wordt vervolgens nog onterecht afgeblazen wegens zogezegd buitenspel van Timi De Smet, hij kon normaal alleen op de doelman afgaan. Thuisspeler Jordi Eeckhout kreeg nog geel. Nieuwkomer Robin Van Cauwenbergh kan terugblikken op een goede partij met zijn sobere inbreng als buffer vóór de verdediging.
Het laatste bezoekende wapenfeit was een scherpe aanval op rechts van Jasper Van Schoorisse die Niels Belmans bediende die niet tot scoren kwam.
Einduitslag 1-1 na een goeie beklijvende partij en waarmee iedereen zich kan verzoenen, alhoewel …

KFC: Jeremiah De Groote, Jeffrey Van De Sype, Gauthier De Weirdt, Robbe Dhondt, Louis Cremers, Robin Van Cauwenbergh, Robin Duynslaegher, Cedric Buyck, Jente Glorieus, Ken Casieris, Timi De Smet – Simon Ronse, Niels Belmans, Jasper Van Schoorisse.

Zingem A - Maarkedal 1 - 1
FC Kluisbergen A - Horebeke 2 - 1
Boekel A - Michelbeke A 0 - 2
Sottegem B - Velzeke 1 - 1
St.Goriks - Bevere A 0 - 6
Wortegem - Nazareth-Eke A 3 - 2
Eine A - Gavere-Asper 1 - 1
Oudenhove A - Elene-Grotenberg. B 2 - 1

Geschreven door André Van Baeveghem op zondag 7 oktober 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper