Winnik - KFC 4 - 1
Veel goede wil, maar ieder foutje afgestraft

verslagfoto

Na de studieronde was de eerste kans voor de bezoekers. Florian De Paepe lobde de keeper, maar die had toch een achterwaartse kattensprong in huis om de bal nog voor de lijn  te keren. Rayen Bellemans van Winnik ontbond dan zijn duivels: hij zag twee van zijn schoten net afgeblokt en een ging nipt over. Even voorbij het half uur was het toch Florian De Paepe die na hoekschop de keeper overhoeks vloerde (32’ 0-1). De kansen zijn nu voor elke ploeg: Vancaesters schot wordt door de doelman gered, maar Vanderlinden moet in extremis Walravens van een doelpunt houden. KFC’s rechterflank wordt in snelheid genomen en De Blander kon de voorzet simpel intikken (1-1, 44’). Domper vlak voor rusten.

Even na de koffie kon de gevaarlijke Bellemans een pas naar hem genadeloos onder doelman De Groote schuiven (2-1, 51’). KFC werd uitgeteld in drie minuten want in minuut 53' is getreuzel in de defensie fataal en Huvet knalt de nummer drie tegen het net (3-1, 53’). KFC reageert wel prompt: hun mooiste aanval via Jan Van Meirhaeghe – De Paepe vond Verougstraete, maar zijn schot werd nipt afgeblokt. Dat verdiende meer. Rabbi verving Tim Delahaye (59’). Aan de 67’ ging de bezoekende doelman niet vrijuit en Bellemans deponeerde in het lege doel (4-1, 67’). Sander Van Renterghem verving vervolgens Vancaester.  Tim Verougstraete trapte nog een fijne vrijeschop, maar de thuisdoelman pareerde knap. Bert Van Meirhaeghe verving nog Jan Van Meirhaeghe, maar de stand bleef ongewijzigd.

Met een tweede verlies van een degradatieduel is onze klok plots gezonken naar het diepe winteruur van “niet vijf voor twaalf”, maar “vijfentwintig over twaalf”. Welk wit konijn of medicijn kan deze nochtans dappere ploeg uit de modder halen?

De ploeg: De Groote, Delahaye (Dede Rabbi, 59’), Verougstraete, Vanderlinden, Vermassen, Ronse, Moreels, De Paepe, Vancaester (70’ Van Renterghem), Belmans, Van Meirhaeghe Jan (85’ Bert Van Meirhaeghe). Van Nieuwenhuyzen.

Windeke - Bambrugge 4 - 2
Munkzwalm - Kluisbergen SP.A 3 - 0
Burst - Denderhoutem 2 - 4
Eine - Borsbeke 3 - 1
Meerbeke - Gijzel-Oosterzele 2 - 1
Geraardsb.SV - Edeboys 2 - 1
Jong Zulte - Machelen 2 - 3
Winnik - Gavere-Asper 4 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 12 november 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper