Munkzwalm - KFC 4 - 3
Als je middenveld tijdens de match uitvalt, weet je het wel …

verslagfoto

Dan verdrinkt de ploeg. Zo geschiedde met KFC. Na een hoopgevende start en kansen in de eerste helft, kwam nog een wisselende fase in de tweede, maar toen eerst Temmerman en dan Rasschaert zich blesseerden, moesten de nooit opgevende bezoekers toch het hoofd buigen in een vinnige wedstrijd gekruid met 7 goals.


Al na 2’ kon Florian De Paepe overhoeks in de kruising een center van Pavel Vancaester, doorgestoken door Ronse, inkoppen (0-1, 2’). Op dat elan ging KFC door met een kwartier knap voetbal. Toen werd KFC’s rechterflank overrompeld, Marysse werd onder de zoden geschoffeld, doorspelen en Soenen kon de voorzet in twee tijden binnenknallen (17’, 1-1). De thuisploeg dwong nu een overwicht af en Arne Denijs trof de kruising met een kopbal. Op het einde van de eerste helft, drie open kansen, twee voor KFC en een voor SK. Ronse stak De Paepe door en zijn schuiver werd door De Cubber tegen de paal geduwd. Even later pareerde De Cubber een knappe afstandsknal van De Paepe, maar de goed gevolgde Sander Van Renterghem trof alweer de dekselse SK-doelman De Cubber. Rasschaert kreeg geel , waarna doelman Boullie De Groote met een knappe reflex uitpakte op een harde inzet van Stef Temmerman. Billijke ruststand, 1-1.


De miserie begon na de rust toen eerst sterkhouder Jan De Temmerman geblesseerd uitviel (52’). Rabbi verving hem. Soenen brak onhoudbaar uit op links en knalde gekruist binnen (64’, 2-1). Even gingen de KFC-kopjes hangen, maar Simon Ronse gaf de bezoekers opnieuw hoop met een kopbal onderkant lat en binnen na een hoekschop. (2-2, 70’). Van Renterghem kreeg geel. De killer kwam na een Munkzwalmse hoekschop, waar Brian Van Duysen de bal eerst beroerde en het leer fortuinlijk tegen het net dwarrelde (3-2, 82’). De boeken gingen helemaal dicht toen een trekkebenende Rasschaert naar de kant moest (Moreels 83’) en vooral toen Foucquet zijn duivels ontbond op links en Soenen afrondde en zijn hattrick compleet maakte (4-2, 84’). Toch bleef KFC doorvechten. Dat werd beloond met een derde goal: uit de draai besloot Ronse in doel (88’).


Het was te laat om de verdiende gelijkmaker nog aan te tekenen. KFC zit weer diep in het dal, geplaagd met een hele ziekenboeg, FC Hospitaal zeg maar. Als de blessures van Rasschaert en De Temmerman tegenvallen, wordt het bijzonder moeilijk. Voor het draaien zouden echt nog punten dienen gehaald te worden om de aansluiting niet helemaal te verliezen. Liefst nu zondag thuis tegen Olympic Burst. Eén zeel, één ploeg.


De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, Rasschaert (83’ Moreels), Marysse, Ronse, Vanrenterghem, De Paepe, Vancaester, De Temmerman (52’ Rabbi). Van Nieuwenhuyze, Bert Van Meirhaeghe.

Windeke - Borsbeke 0 - 5
Burst - Gijzel-Oosterzele 5 - 1
Geraardsb.SV - Machelen 6 - 4
Edeboys - Bambrugge 0 - 2
Jong Zulte - Denderhoutem 5 - 1
Winnik - Meerbeke 2 - 1
Eine - Kluisbergen SP.A 1 - 6
Munkzwalm - Gavere-Asper 4 - 3

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 26 november 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper