Meerbeke - KFC 3 - 0
Gestreden, maar verloren, zoals het hele seizoen, een tik te kort, er zat een ploeg in de tribune

verslagfoto

Zonder de in vorm zijnde Vivé en ook nog Ronse, zat KFC werkelijk aan het einde, ook van zijn reserven. KFC’s moedige strijd leverde onvoldoende kansen op om tegen een matuurdere en in duel krachtiger rechtstreekse degadatieconcurrent op punten te mogen rekenen. Een goed half uur hield KFC de hoop levend, maar toen viel een weliswaar prachtig doelpunt uit de lucht. De zoveelste achtervolging bleek een illusie op succes, te meer daar ook Vanderlinden, Van Renterghem, Van Meirhaeghe en De Temmerman zich óók nog tijdens de match blesseerden. In de eindfase maakte Osta het koelbloedig af.

Rabbi mocht voor KFC de eerste schuchtere aanvallen leiden, maar te vaak werd hij afgeblazen voor fouten die voor discussie vatbaar waren. Het vrat aan zijn zelfvertrouwen. Het eerste half uur was overigens evenwichtig tot plots Michel Delahaye mooi voortrok en een ongekte Van Berlamont uit het niets hard en mooi raak kopte. (32’). Vijf minuten later miste zelfde Van Berlamont een reuzekans hem voorgeschoteld door een sterke raid van Jens Van Der Maelen (37’). Rust 1-0 en zowel Oosterzele als Winnik hadden al punten vast. KFC in het omgekeerde van pole position dus.

Na de rust werd het er niet beter op toen een eerder ongevaarlijke voorzet via links er eerst nooit mocht komen en ten tweede onvoldoende werd afgeweerd alwaar nummer 9 via het kader kon binnenwerken (2-0, 50’).
Toch gaf KFC nog niet op. De Cubber bewoog hemel en ook wel aarde om het tij te doen keren. Hij zat overal en schotelde Pavel Vancaester een loepzuivere kans voor. Die nam zijn tijd, knalde, maar de doelman hield met een supersave zijn ploeg overeind en het Meerbeeks maagdenvlies gaaf. Het mocht niet zijn. Verougstraete en De Temmerman werden als knap opgemerkt door Osta-mensen. Even voor het uur ruimde een onfitte Vanrenterghem plaats voor de 17-jarige Henri De Sutter, en kort daarop kwam Gianni Vanderschueren in voor een trekkebenende Van Meirhaeghe en met de 17-jarige Jorne Verwimp in de plaats van Rabbi, waren alle KFC-reserves op. Het noodlot had gewacht: De Temmerman, precies geviseerd door Osta’s nr. 8, werd getorpedeerd en was van geen nut meer. KFC met 10 holde nu compleet achter de feiten aan ipv via 10 dolle minuten een Vitoshaatje te kunnen doen. De Sutter zette wel een keer zijn back in de wind, maar niemand stond aan het goede einde van zijn strakke voorzet. Verwimp had ook nog een sublieme passeerbeweging in huis, maar het leverde niets op. Eerst trof Van Der Maelen nog de buitenkant winkelhaak, maar even later in een rare fase, er werd gestopt, geaarzeld en toch doorgegaan, kon zelfde Van Der Maelen mooi in de linkerbenedenhoek besluiten (89’, 3-0) en zo het lot van KFC bezegelen. Na 14 jaar tweede provinciale speelt het zeer hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen in 3de. Met 8 afgescheurde kruisbanden die alle praktisch het hele seizoen misten, te veel kaarten  en te weinig efficiëntie (Borsbeke, Geraardsbergen ...) werd nog moedig gestreden, maar mocht en kon het niet zijn. Met de fiets naar de derby’s in 3de dan maar!

De ploeg: De Groote, Delahaye, Verougstraete,Vermassen, Vanderlinden, De Temmerman, Vanrenterghem (57’ Henri De Sutter), Van Meirhaeghe (59’ Gianni Vanderschueren), Rabbi (63’ Jorne Verwimp), De Cubber, Vancaester. Van Nieuwenhuyze.

P.S. Compagnon De Jaegher is in zijn jagende hoedanigheid tot in Meerbeke bekend. Had jij misschien een mol gezien op het terrein? Neen! André werd er dan ook fijn ontvangen met bonnetjes tegen de mollen! Ook de gastvrijheid van de familie Du Mongh was wijs. Als we niet kunnen winnen, maken we des te makkelijker vrienden.

Burst - Kluisbergen SP.A 6 - 0
Windeke - Machelen 1 - 5
Eine - Denderhoutem 3 - 0
Winnik - Edeboys 5 - 2
Meerbeke - Gavere-Asper 3 - 0
Munkzwalm - Gijzel-Oosterzele 1 - 2
Geraardsb.SV - Bambrugge 1 - 3
Jong Zulte - Borsbeke 2 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 25 maart 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper