Machelen - KFC 2 - 3
Grote ontlading na moeizame eerste zege

verslagfoto

Wat KFC vorige week tegen de leiders onterecht niet kreeg, dwong het deze week af met dodelijke efficiëntie, maar matig spel: drie punten en weg van de laatste plaats. KFC kwam drie keer op voorsprong en verzilverde 3 goals uit 4 doelpogingen, waarvan 1 op de lat. De passing, sinds vorig jaar het beste onderdeel van de ploeg, was abominabel en ook de duelkracht was ondermaats. Machelen was voetballend van achteruit zo mogelijk nog zwakker, maar had meer strijdlust en een kwieke voorlijn. KFC heeft aan deze voetbalwijsheid momenteel geen boodschap: het zijn de punten die nu tellen en het vertrouwen moet terugkomen. Hopelijk is de KFC-trein nu vertrokken, maar volgende week ontvangt het de zebra’s uit De Toekomst Borsbeke en dat blijkt een ware doelpuntenmachine!


KFC gaf het eerste kwartier voetballes op een biljartterrein, bekroond met een doelpunt. Al na 3’ devieerde Florian De Paepe een center van Verougstraete aan de eerste paal tegen een spelershand, maar de scheids, die de match afsloot zonder kaarten, gaf niet thuis. De Temmerman lukte dan een steal centraal op het middenveld, schoof naar Vive, die rechts Ronse lanceerde, wiens gekruiste schuiver overhoeks in de netten verdween (0-1, 8’). Daarna sloop nonchalance in het (onverzorgde) passenspel van KFC en Machelen kwam in de match en verdiend langszij. Gilles Heyerick zette zich door en bediende Lorenz Herman, die aan de tweede paal binnentrapte (1-1, 21’). Zelfde Heyerick snoepte de bal af en De Groote moest plat. Verougstraete kreeg nog een grote kans vanop links, maar besloot naast (32’). Machelen drong nu sterk aan, KFC wankelde: de bezoekende doelman moest de meubelen redden op een volley van Careel en een scherpe poging van Den Tyn. Tussendoor kon Schollier er bijna een vrije trap inlopen. KFC gevleid naar de kleedkamers met 1-1.

Kort na de rust legde Tim Vanderlinden een hoekschop aan de tweede paal van links naar rechts terug, een Gaverse speler miste zijn trap, maar dat bleek de ideale schijnbeweging: zo kwam Pavel Vancaester vrij en trapte hard en laag naast de paal binnen (1-2, 49’). Aan het uur draaide dezelfde Vancaester een vrijschop mooi tegen de dwarsligger en Florian De Paepe legde de rebound over. Hier kwam Machelen goed weg. Het brak KFC zuur op. Een vlijmscherpe pas door het hart van de Gaverse defensie vond op links Gilles Den Tyn die mooi en hoog naar rechts binnenknalde (2-2, 62’). Florian De Paepe liep veel, maar behalve een te zacht schot kon hij niet dreigen. Jan Van Meirhaeghe verving hem aan 73’. Het spel golfde op en neer, met iets meer druk van de bezoekers via hoekschoppen en verre inworpen. Tim Vanderlinden had eindelijk voor de eerste maal succes met een verre inworp: Simon Ronsse kreeg de bal voor de voet en kon uit de draai binnenknallen door een bos van benen (2-3, 76’). Het werd inclusief extra tijd nog 20’ bibberen voor de bezoekers. Marysse verving Vive (83’) en Jonathan Moreels mocht nog opdraven voor Simon Ronse (87’) tot groot jolijt van FC (Fan Club Moreels, niet Football Club) De Wachtzaal Astene. In een prangende fase in blessuretijd wist Vancaester nog net de bal weg te tikken voor een aanstormende Machelenaar. Het was bibberen tot de 96’, het maakte de KFC ontlading des te uitbundiger. We troffen ex-trainer Nico Cottenier in de kantine en we waren het eens: “Dit was 3de provinciale, maar laten we dat even vergeten, niet de manier telt nu, wel het resultaat.” Nu beseffen we pas welk verlies Jente Glorieus en Sven De Cubber betekenen voor de andere spelers. Geduld en vertrouwen zijn nodig, veel zorgvuldiger passing en nog veel meer duelkracht en grinta.


De ploeg: De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, Rasschaert, Vive (83’ Marysse), Ronse (87’ Moreels), De Paepe (73’ Van Meirhaeghe), Vancaester, De Temmerman, Dhondt. Van Nieuwenhuyze.

Windeke - Eine 2 - 0
Borsbeke - Gijzel-Oosterzele 7 - 4
Jong Zulte - Winnik 8 - 0
Geraardsb.SV - Burst 3 - 1
Edeboys - Munkzwalm 0 - 2
Denderhoutem - Kluisbergen SP.A 4 - 2
Bambrugge - Meerbeke 7 - 2
Machelen - Gavere-Asper  2 - 3

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 8 oktober 2017
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper