Kwik Eine - KFC 5 - 0
Een onzer pijnlijkste voetbalervaringen

verslagfoto

Dit keer duurde het nog 23 minuten eer KFC achter stond, maar het was slechts uitstel. In de 2de helft werden de bezoekers genadeloos uitgeteld in een match die nooit het karakter had van een derby, laat staan een degradatietopper. KWIK Eine was veel kwieker en agressiever, de wil om te winnen was er. Bij de bezoekers was die er misschien ook, maar dat was niet zichtbaar. Op 2-0 had een bal tegen de paal een ander lot verdiend, maar ook een misschien verdiende eerredder werd een futloos KFC niet gegund. Het werd een dieptepunt in de KFC én RC-geschiedenis. KFC is doodziek. Één hoop: veel slechter kan niet.
Het begon met niet oogstrelend middenveldspel zonder kansen. Dat gaf aan KFC-kant, talrijk getooid met sjaals tegen een rood-witte spionkop met trommels, enige hoop, want normaal incasseert KFC al goals in het eerste kwartier. Aan minuut 23 was het echter alweer zo ver: Beerens ging door op rechts en zijn center vond Jeffrey Eeckhout centraal alleen voor doel en 1-0 (23’). Zelfde Eeckhout miste nog een enorme kans op hoekschop. Rust 1-0. Alles was nog mogelijk.

In het begin van de 2de helft kwam het eerste gevaar van KFC met een knal van Vivé op de doelman, maar KWIK repliceerde met een schot van Bauwens op de vuisten van Boullie. Even later zette Jeffrey Eeckhout Eine op rozen. Hij kreeg op hoekschop de bal voor de voet en devieerde in de hoek (2-0, 50’). KFC reageerde met een afstandsschot van Rasschaert, maar doelman Lippens was klemvast. Mogelijk kantelmoment volgde: Simon Ronse schoot tegen de paal en in de herneming strandde Tim Vanderlinden tegen de snel teruggekeerde doelman Lippens (64’). Vervolgens zette KWIK de bezoekers K.O.: Beerens centerde mooi vanop rechts en Donkor kopte onhoudbaar binnen, 67’, 3-0. De feestende rood-witte kop eiste en kreeg meer. Beerens leek vier longen te hebben, zijn rush op links dit keer, werd nog afgestopt, maar de bal viel in de voeten van de beweeglijke Donkor en 4-0 (70’). Drie goals in 7 minuten. De Temmerman kreeg geel voor protest en De Sutter verving Vivé (75’). 82’: Steven Hubau verving Rasschaert. De kelk was nog niet leeg. Drie minuten voor tijd knalde de ingevallen De Waele de forfaitcijfers op het bord na slap verdedigen van KFC (87’, 5-0).

Het was ontmoedigend. In onze 65-jarige supportersloopbaan was er slechts 1 pijnlijker ervaring. In 1965 moest het uit 1ste provinciale degraderende RC Gavere naar het al kampioen zijnde SV Oudenaarde. Het had 11 rozen mee voor de kampioenen en kreeg ze prompt terug in eigen goal: 11-1. Het moet toch mogelijk zijn beter te doen dan de zwartste bladzijde in de Gaverse voetbalgeschiedenis: 17 p. in 2de provinciale in 1972-73 (nog in het tweepuntensysteem, 4 zeges, 9 gelijke spelen). Dat kan nog vermeden worden, en ook zelfs de degradatie. De afstand blijft 4 punten, maar het zal wel met een heel andere mentaliteit moeten. Anders komt er een einde aan een nochtans knap, ononderbroken verblijf van 14 seizoenen in 2de provinciale. In kwade dagen komt kwaliteit naar boven.

De ploeg: De Groote, Dede Isaac Rabbi (46’ Vancaester), Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, De Cubber, Rasschaert (82’ S. Hubau) Vive (74’ De Sutter), Ronse, Moreels, De Temmerman. Van Nieuwenhuyze.

Windeke - Kluisbergen SP.A 1 - 1
Burst - Meerbeke 0 - 0
Eine - Gavere-Asper 5 - 0
Edeboys - Borsbeke   AFGELAST
Munkzwalm - Winnik 1 - 0
Bambrugge - Machelen 1 - 1
Jong Zulte - Gijzel-Oosterzele 7 - 0
Geraardsb.SV - Denderhoutem   AFGELAST

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 11 februari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper