Kluisbergen SP - KFC 2 - 1
KFC leverde goed weerwerk, had de driepunter aan de voet, maar het dubbeltje viel verkeerd

verslagfoto

KFC verviel in de slechte gewoonte om in het eerste kwartier minstens een goal te pakken en was alweer op dapper achtervolgen aangewezen. Het zette de zaak verdiend recht, maar verkwanselde een reuzekans op 1-2, waarop het met degelijk voetbal en behoorlijke inzet recht had. Wie ze zelf niet afmaakt, wordt afgemaakt. KFC onderging alweer dat lot in de slotfase. Het kon de goede resultaten van de laatste weken niet doortrekken en staat nu voor twee alles belissende thuismatchen.

Na 5’ werd Vivé’s mooie bal uit de draai afgeblokt en ook Rasschaert kon de terugbotser niet binnenwerken. Vivé zou een goede match spelen. Kluisbergen reageerde en een hard schot werd afgeblokt, maar de bal, rot van effect, caprioleerde bijna van zelf in doel. Van Hessche kon het leer als eerste nog een tikje geven en frommelde het in doel (1-0, 12’). Frustratie alom bij KFC en dus geel voor Jan Van Meirhaeghe, Thomas Rasschaert en Jan De Temmerman. Kluisbergen incasseerde ook geel, nl. voor Crement en Van Mieghem. Rust 1-0.

KFC maakte toch nog een vuist na de rust, 55’: Vivé dribbelde vanop links  iedereen voorbij, omspeelde bijna de doelman, die hem neerlegde. Penalty en Tim Vanderlinden zette hem mooi om (1-1, 55’). KFC voerde op zijn beurt de druk op, met Rasschaert, De Cubber en De Temmerman, die zwoegden in het middenveld. Kluisbergen trok toen wel eens aan de noodrem, met geel voor Van Steenbrugghe en Pieter De Temmerman. Op een verre bal mocht Simon Ronse alleen op doelman Vanopbroecke afgaan. Hij gaf er van te ver een keiharde vlam op, die over en naast vloog. (77’). Dat moet altijd goal zijn en dan nog een kwartier verdedigen. En het gebeurt vaak dat de tegenstander zich optrekt aan het verzuim. Zo geschiedde. Op een van de talrijke hoekschoppen kwam een weggekopte bal in de voeten van Crement die door het pak tegen de paal en binnen mikte (2-1, 81’). KFC was alweer geveld, de kopjes hingen en De Haspe verkwanselde nog een open kans. Ook Van Mieghem kopte bijna raak, maar Boullie redde prachtig. KFC probeerde nog, het joeg Vanderlinden in de vuurlinie, maar verder dan een kopbal van Rasschaert op de bovenkant van de dwarslat, kwam het niet. Er werd gestreden, maar het was niet genoeg en het ging ook niet mee.

De volgende twee matchen, thuis tegen Gijzel-Oosterzele en Winnik, twee rechtstreekse concurrenten, zullen ons openbaren waar KFC volgend jaar voetbalt.

De ploeg: De Groote, Vanderlinden, De Cubber, Rasschaert, Vivé, Ronse, Moreels, Vanrenterghem (45’ Vancaester), Hubau (78’ Vermassen), De Temmerman, Van Meirhaeghe. Delahaye, Van Nieuwenhuyze.

Kluisbergen SP.A - Gavere-Asper 2 - 1
Geraardsb.SV - Windeke   1 - 1
Borsbeke - Munkzwalm 0 - 4
Machelen - Burst 1 - 1
Bambrugge - Eine 3 - 2
Edeboys - Jong Zulte   0 - 1
Denderhoutem - Meerbeke 3 - 1
Gijzel-Oosterzele - Winnik   2 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 4 maart 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper