KFC - Winnik 2 - 2
Met dit drawke schieten we spijtig genoeg niet zoveel op

verslagfoto

Een ijzige wind, temperaturen rond het vriespunt en dat op 4 dagen van het begin van de lente. Onze traditionele verslagschrijver geveld door de griep en aan het bed gekluisterd met … de IPhone in de hand.

Er gebeurde niet veel op het terrein, vrij ruige match met veel ‘ballen buiten’, ver ontzetten, soms bikkelhard, ongedisciplineerd en onzorgvuldig spel. Nochtans een zes-puntenmatch waarbij KFC bij winst absoluut terug ‘bij de mensen’ zou belanden in de stand; met dit drawke schieten we spijtig genoeg niet zoveel op, zeker omdat de rechtstreekse opponenten ook een puntje pakten. Uiteraard begint het te nijpen en volle week moeten we terug een zes-puntenmatch afwerken.
Bon, de match nu.


Trage start, nogal wat druk vanwege KFC en op de 17de minuut krijgen we al onze 4de corner. KFC had overwicht, maar kwam zelden in de buurt van de bezoekende goallie, die evenwel niet té erg verontrust werd. De bezoekers waren op de 22ste minuut wel héél gevaarlijk toen Robbe Deblander (nr 7) een poging ondernam die door Jeremy Vanderveken (nr 6) bijna in onze netten gedevieerd werd. Bede spelers behoorden niet toevallig tot de besten op het terrein! Op het halfuur lanceerde Pavel onze 6de corner en de mee opgerukte Tim Vanderlinden devieerde de bal naaste de paal, maar … tegen de touwen; 1-0 dus en iedereen kon daarmee leven. Ook al op corner moest Sven De Cubber eerst in de baan springen van een staalhard gestrekt schot van bezoeker Vanderveken, die onmiddellijk nadien de afvallende bal keihard – gelukkig – aan de verkeerde kant van de staander poeierde. Een niet echt voetballende tegenstrever, maar ze zorgden wel voor gevaar. Een onnozel trekfoutje van Sven - juist buiten de 16 - werd bestraft met een vrijschop en verdorie, Robbe Deblander ‘placeerde’ de gelijkmaker precies naast de paal … binnen, buiten bereik van de grijparmen van onze Jeremiah De Groote. 1-1 dus op slag van rust en alles te herdoen.


Dezelfde elf trokken de 2de helft op gang, maar een trekkebenende Simon Ronse moest zich laten vervangen. Lap, weeral eentje gekwetst aan de kant zag je onze supporters al denken. De jonge Brecht De Sutter werd in de ploeg gedropt en deed het niet onaardig en bewees een vinnig baaske te zijn, absoluut niet bang van een paar koppen grotere tegenstrevers. Pech na een 10-tal minuutjes toen een 2de deviatie van Tim Vanderlinden door de keeper onschadelijk gemaakt werd. Een heel bizar moment een paar tellen later toen Seppe De Blander de bal een merkwaardige curve meegaf: onderkant lat – grond - onderkant lat – grond en finaal in de handen van Jeremiah. Op het uur en na een hoekschop kon de 3de Deblander (Raymon) een wandelingetje maken door onze verdediging en zowaar de 1-2 netten. Kopjes naar benden, maar toch weer omhoog al moesten we tweemaal scoren voor de driepunter. Jan Vermassen, Pavel Vancaester en Jan Van Meirhaeghe probeerden achteraan alles gesloten de houden, wat niet eenvoudig was gezien de snelle omschakelingen. Ons KFC-team was bijlange na niet zo sterk als voor de rust, maar de spirit bleef er in. Onze mooiste actie op de 70ste minuut en met 6 verschillende spelers werd evenwel té gemakkelijk geneutraliseerd door de keeper. Dede Rabbi kwam even later zijn opwachting maken in de plaats van Henri De Sutter, die duidelijk nog wat robuustheid tekort kwam tegen de hard opzittende, potige tegenstrevers. Een moegestreden Jan Van Meirhaeghe werd afgelost door Giany Vanderschueren die als jonge gast wel goed zijn plan trok op de ‘rechterback’. Zowat 10 minuten voor tijd zetten Thomas Vive een zoveelste raid op juist buiten de 16, schoof de bal door naar een medemaat die Rabbi bediende en de gelijkmaker ‘zat’; 2 -2  dus en iedereen maar duimen voor de winning-goal, maar dat was te hoog gegrepen vandaag. De match kabbelde verder, Thomas pakte nog geel (volgende week geschorst tegen … Meerbeke) en de 2-2 bleef op het sorebord.
Het belevingsgehalte van deze match was overduidelijk minder dan vorige week. Volgende week alles of niets!

De ploeg: De Groote, Delahaye, Vanderlinden, De Sutter Henri (72’ Rabbi), Vermassen, Van Rentergem, Rabbi, De Cubber, Vivé, Ronse (50’ De Sutter Brecht), Vancaester, Van Meirhaeghe (74’ Vanderschueren).

Bambrugge - Windeke 4 - 0
Kluisbergen SP.A - Munkzwalm 2 - 4
Denderhoutem - Burst 0 - 1
Borsbeke - Eine 7 - 1
Gijzel-Oosterzele - Meerbeke 2 - 2
Edeboys - Geraardsb.SV 0 - 2
Machelen - Jong Zulte 1 - 2
Gavere-Asper - Winnik 2 - 2

Geschreven door Karel Hubau op zondag 18 maart 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper