KFC - Windeke 1 - 1
Scherp derby met billijke uitslag al vinden beide dat ze meer verdienden

verslagfoto

Het burenderby oogstte minder volk dan normaal in deze vroege nieuwjaarsperiode. De eerste helft was Windeke dominant in het spel, maar de tegenprikken leverden voor KFC meer kansen, waarvan het op slag van rust profiteerde. Windeke nam het initiatief in de tweede helft met een gelijkmaker, die sterk op de opener leek. Een twee maal geel maakte de thuisploeg onmondig en uiteindelijk mochten ze content zijn met een punt.
De eerste helft zag beter combinatievoetbal van Windeke. Doelman De Groote (KFC) pareerde een poging tot lob. Even voor minuut 20 kreeg De Temmerman (KFC) geel om een Windeekse aanval strategisch te onderbreken. Op een knap aangesneden vrije trap van Verougstraete (KFC), liep Vanderlinden goed in, doelman Vanderstraeten hield de bal tegen met wat geluk en de kopbal van Niels Belmans in de rebound ging nipt naast (24’). KFC smoorde de KVV-aanvallen in de buitenspelval. Vanderlinden werd uiteindelijk beloond voor zijn drang naar voor. Na een afgeweerde vrije trap, glipte hij door de zwart-witte defensie, en rondde heerlijk af met een lob vanop links, lovely chip (45’, 1-0).


De Windo’s kwamen sterk uit de kleedkamers. Doelman Boullie De Groote had een mooie reflex op inzet van Jasper De Graeuwe (47’). Aan het uur werd Casteur afgezonderd op links en op zijn beurt lobde hij de thuisdoelman (1-1, 60’). De match werd een bitsige derby, waarin Windeke meestal net iets scherper was. Thuisgoallie Boullie had een reuzenhand nodig om een inzet van Casteur van de lijn te vegen. Joeri De Cocker schoot een mooie kans voor de bezoekers voorlangs. KFC stelde daartegen een van te ver schot van Rasschaert en een net naaste vrije trap van Verougstraete, en een bijna schietkans voor Ronse. Ook Vanrenterghem weerde zich als een duivel in een wijwatervat. Voor het laatste kwartier kwam Vivé de verdienstelijke Belmans vervangen. In een hevig duel waarin de tegenstander eigenlijk geel had verdiend, kreeg integendeel de uiting van frustratie van de sterke Jan De Temmerman geel, en dat was zijn tweede. KFC moest de slotfase van bijna vijftien minuten nog door met tien. Maar de verdediging, met Jan Vermassen, Jonathan Moreels en de onverzettelijke Jan Van Meirhaeghe op kop, hield stand. Uiteindelijk moet KFC tevreden zijn: alles dat meer is dan niets, is iets. Ga tegen dat axioma maar eens voetballen. Toch staan we nu voorlaatste. Kan dat blijven duren?


De ploeg: De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen, Rasschaert, Ronse, Moreels, Vanrenterghem, Belmans (76’ Vivé), De Temmerman, Van Meirhaeghe. Van Nieuwenhuyze, De Sutter, Vanderschueren

 

Gavere-Asper - Windeke   1 - 1
Winnik - Burst   2 - 4
Borsbeke - Machelen   1 - 1
Kluisbergen SP.A - Edeboys   1 - 1
Denderhoutem - Bambrugge   3 - 3
Munkzwalm - Eine   3 - 1
Gijzel-Oosterzele - Geraardsb.SV   4 - 0
Meerbeke - Jong Zulte    1 - 3

Welke band bindt deze jongens? De gescheurde kruisband!

Deze vijf spelers vormen FC De Gescheurde Kruisband.

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 7 januari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper