KFC - Munkzwalm 2 - 4
“Met de moed der wanhoop”

verslagfoto

De gans het jaar door wegens allerhande kwetsuren en schorsingen geteisterde  thuisploeg kwam met een noodploeg aan de aftrap waarin de oude getrouwen en de aanwezige jeugd fel van start gingen. Veel dreiging ging van meet af aan uit van Jan Van Meirhaeghe die een hoekschop afdwingt, Pavel Vancaester vindt het hoofd van Jan Vermassen die binnenkopt, het is 1-0 na vijf minuten. Het is lang geleden dat KFC in het begin van een wedstrijd zo vroeg op voorsprong kwam. In een daarop volgende Zwalmse aanval wordt Kenneth Fouquet foutief gestopt, Laurens Soenen schiet  de strafschop hoog over !

Vervolgens stelt Dede Isaac Rabbi tweemaal doelman de Cubber aan het werk die oordeelkundig pakt. De thuisploeg gaat op zijn aanvallende elan verder, Sander Van Renterghem kopt een vrijschop van Vancaester naast na fout op Thomas Vivé, en zo kunnen we nog verder gaan. Op de 38e minuut laat Kenneth Fouquet aan eenieder zien dat hij echt uit het goede voetbalhout gesneden is (dat weet trouwens menig voetbal¬kenner), hij dribbelt de thuisverdediging op een hoopje en scoort de 1-1. Nog vóór het einde van de eerste helft pakt Vancaester geel voor protest bij Fouquet’s doelpunt en even vóór de rust scoort Laurens Soenen de 1-2 na voortreffelijk voorbereidend werd van Jonathan  Ulens.

De tweede helft start met de gepaste ingesteldheid van de beide ploegen waarbij elkeen er het beste wil van maken. Voor de thuisploeg worden pogingen van Vivé en Vancaester onschadelijk gemaakt. Bij de 52e minuut scoort Ulens voor de bezoekers de 1-3 en rond het uur wordt het 1-4 door Brian Van Duysen.
Even later  wordt KFC-spits Rabbi van de sokken gelopen door de bezoekende doelman en Thomas Vivé scoort de toegekende strafschop: 2-4. De scheidsrechter toont ook geel aan Jonathan Ulens.

Jan Van Meirhaeghe die aan een voortreffelijk match bezig was werd vervangen door Jorne Verwimp en laat zijn ongenoegen blijken over zijn vervanging, ook het thuis¬publiek begrijpt de vervanging niet! Op het einde komen de KFC-younsters, de broers Sander en Wouter Bonne nog in de ploeg voor de gekwetste Thomas Vivé en Dedi Isaac Rabbi. Vermeldenswaardig was eveneens de voortreffelijke prestatie van de vleugel¬verdedigers Tim Verougstraete en Giany Vanderschueren.

Niettegenstaande de nederlaag tegen een sterke en uitgekookte tegenstander die tevens nog titelkandidaat is laat de KFC jeugd zien wat in zijn mars heeft en dat het gedirigeerd door enkele minder jonge krijgers als Steven Hubau en Tim Delahaye e.a. een wissel op de toekomst kunnen zijn, toekomst die zich volgend seizoen in een lagere reeks zal aandienen… of misschien toch niet ….!??
Einduitslag 2-4 na een sportieve wedstrijd !

KFC Gavere-Asper trad aan met Jeremiah De Groote, Tim Delahaye, Tim Verougstraete, Jan Vermassen, Giany Vanderschueren, Sander Vanrenterghem, Pavel Vancaester, Dedi Isaac Rabbi, Van Meirhaeghe, Steven Hubau, Thomas Vivé, Jorne Verwimp, Sander Bonne, Wouter Bonne; tweede doelman Jarne Van Nieuwenhuyze bezette de bank.

Borsbeke - Windeke   6 - 4
Gijzel-Oosterzele - Burst   4 - 5
Machelen - Geraardsb.SV   1 - 1
Bambrugge - Edeboys   2 - 1
Denderhoutem - Jong Zulte   2 - 1
Meerbeke - Winnik   0 - 0
Kluisbergen SP.A - Eine   2 - 0
Gavere-Asper - Munkzwalm  2 - 4

Geschreven door André Van Baeveghem op zondag 15 april 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper