KFC - Machelen 1 - 3
“We promised (...) we would all go down together”

verslagfoto

Mooie woorden uit een klassieker van Billy Joel én toepasbaar op een voetbalploeg in nood: je redden of ten onder gaan, het is altijd together, SAMEN, dat je dat doet. Die samen-grinta hebben we gemist in de zespuntenwedstrijd tegen Machelen. Winst was broodnodig, een gouden kans werd echter gemist omdat alle andere rechtstreekse degradatiekandidaten verloren. De match had het inmiddels pijnlijk vertrouwde patroon: snelle achterstand en lofwaardige, maar vergeefse pogingen om terug te komen. Bij de rust lag het verdict al vast met 1-3.


Machelen begon gezond agressief en even voor het kwartier kon Den Tijn voorzetten en de totaal ongedekte Baudoncq kon van vrij dicht de thuisdoelman fusilleren (0-1, 14’). De kopjes hingen alweer snel, maar Machelen- keeper Brondeel hield KFC in de match. Hij schopte half naast de bal en een attente Vivé pikte op en deponeerde het geschenk in doel (1-1, 16’). Even vlamde KFC op met nog een schot van Vivé recht in de handen van de doelman. Vijf minuten later kwam Boullie vrij ver uit en raakte de op hem afkomende tegenspeler. Penalty en Den Tijn stuurde de doelman naar de verkeerde hoek (1-2, 22’). Na een periode van steriel over en weer ontsnapte De Waele en trapte een laag gekruist schot van links. Boullie duwde de bal nog weg, maar de goede gevolgde Tjorven Baudoncq rondde af (1-3, 42’). Het was stil aan de rust.


Tim Delahaye bleef in de kleedkamer en Pavel Vancaester verving hem. KFC begon met betere intenties en Thomas Rasschaert had de beste kans van de match aan de voet, maar besloot vanop rechts op de doelman (51’). Vancaester had een goede voorzet in huis om via Ronse Vanderlinden ... net niet te bereiken. En alweer was er pech: wegens een contractuur moest Jan Vermassen zich laten vervangen, door Sander Van Renterghem (75’). KFC drong wel aan, maar er zat weinig lijn noch vuur in. Vanderschueren verving Vivé (83’).Tim Vanderlinden, met moed naar voor spelend, vond Rasschaert, maar die kon net niet binnen het kader besluiten. Machelen had met Den Tijn nog twee zuivere kansen op tegenaanval: eerst voorlangs en dan een mislukt lobje. Jan De Temmerman kwam nog twee keer in beeld, met geel en met een leep stiftertje, dat echter de kracht miste, zoals vele acties.


In beeld: de pet die je opzet om te huilen en de handdoek, ooit van RC Gavere, die in de ring gegooid werd. Gaan we die voorwerpen in de komende weken nodig hebben, of trekken we nieuwe schoenen en een nieuwe trui aan? Is de redding nabij als de nood het hoogst is? Toon ons de Gaverse vechtlust in de ‘topper’ tegen KWIK Eine volgende week! Dient de volgende ploeg ons van antwoord?


De Groote, Delahaye (46’ Vancaester), Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen (75’ Vanrenterghem), De Cubber, Rasschaert, Vivé (83’ Vanderschueren), Ronse, Moreels, De Temmerman. Van Nieuwenhuyze.

Eine - Windeke 2 - 4
Gijzel-Oosterzele - Borsbeke 2 - 5
Winnik - Jong Zulte 0 - 2
Burst - Geraardsb.SV 4 - 0
Munkzwalm - Edeboys 4 - 2
Kluisbergen SP.A - Denderhoutem 1 - 2
Meerbeke - Bambrugge 0 - 0
Gavere-Asper - Machelen 1 - 3

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 4 februari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper