KFC - Gijzel Oosterzele 3 - 2
Bloedstollende thriller waarin KFC ongeziene veerkracht toonde om telkens uit ‘verloren’ positie terug te slaan

verslagfoto

De zon had de zware regenval opgedroogd en de voetbalomstandigheden waren perfect. De eerste helft liet niet vermoeden dat het hier om een overlevingsstrijd in 2de provinciale ging, het ging er eerder gezapig aan toe, maar in de tweede helft ontplofte de match. Een punt was voor de thuisploeg onvoldoende en dus was vroeg in de 2de helft een 0-1 alweer een loden opdoffer, KFC kwam echter knap terug én erover, maar in de voorlaatste minuut zette de gelijkmaker een donkere domper op de lokale spelvreugde. In een absolute al of niets slotfase scoorde Vivé een enorme driepunter. Zotte vreugdetaferelen. Maar uiteraard is dat slechts een stap. KFC leeft nog. Alsof het noodlot toont dat het nog erger kan: zowel Steven Hubau, spielmacher Thomas Rasschaert en Jonathan Moreels blesseerden zich in dit derby en Jan De Temmerman gaat gele eikels tellen! Met ook nog ijzeren Jan Van Meirhaeghe aan de achilleshiel gewond, zal het komende zondag thuis tegen rechtstreekse concurrent Winnik alweer een do or die match worden! Het is ‘scharten op den bom’, voor wie nog dialect verstaat.

De beste kansen in het eerste kwartier waren voor Gijzel-Oosterzele. Na 2’ schoot een vrijstaande Afari nipt naast en Lescrauwaet kopte staalhard tegen de onderkant van de lat, maar de bal ging er niet in. Tot overmaat van ramp blesseerde zich de Gaverse draaispil op het middenveld, Thomas Rasschaert zich, de 6de speler out met kruisbandletsel. Steven Hubau kwam in. Herschikking en KFC herstelde ondanks alles toch gaandeweg het evenwicht en Pavel Vancaester werd in een solorun lelijk van achter aangetrapt. Ook Vivé had een knappe actie in huis, maar Vancaester kon net niet bij zijn scherpe voorzet. Rust 0-0.

Een geblesseerde Jonathan Moreels bleef in de kleedkamer en Sander Vanrenterghem verving hem. KFC roffelde de aanvalstrom, maar liep tegen een fatale counter. Onvoldoende ontzetten gaf Kevin Roeland de kans om aan de haal te gaan en snel voor te zetten en de opportunistische Donovan Deekman knalde de panklare pas binnen, 0-1 (55’). KFC protesteerde heftig maar vergeefs voor buitenspel. KFC zag de bui hangen en zowel de nochtans onverzettelijke Jan Vermassen als Jan De Temmerman kregen geel, het zou moeilijk worden. Brecht De Sutter kwam de al met geel bedachte De Temmerman vervangen (65’). Maar KFC kroop recht: Slag om slinger kopten Tim Vanderlinden en Thomas Vivé mooie centers van resp. Ronse en Delahaye nipt naast. Een combinatie Ronse en Vivé bracht met enige meeval Sander Vanrenterghem aan de bal en die besloot gevat in de hoek (1-1, 74’). Met nog een dik kwartier te gaan nieuwe tegenslag: Steven Hubau gekwetst, maar alle wissels waren op. Nieuwe herschikking. De Cubber moest alleen het middenveld op zich nemen en speelde een berematch. KFC toog toch moedig ten aanval met een steeds maar groeiende Vivé die ongeveer elk kopbalduel won en talloze ballen verlengde naar Simon Ronse en de aanklampende youngsters De Sutter en Vanrenterghem. Diep in de 2de helft, 80’, bereikte Delahaye Ronse, die een heerlijke voorzet over de doelman liftte. De aanstormende Vivé kopte voor alle zekerheid het leer tegen de touwen (2-1, 80’). Dolle euforie. Drie minuten voor tijd knalde Vive in volley bijna de 3-1 op het bord, maar het was de dekselse Deekman die in minuut 89 de gelijkmaker ongenadig binnen kopte (2-2, 89’). Drama voor de thuisploeg. Maar! Een laatste stormloop werd eerst door Vivé verlengd tot bij Ronse, die prachtig voortrok waar Vivé opnieuw opdook om de winner staalhard binnen te buffelen (90’ 3-2). Hij rende door het dolle heen naar de toeschouwers, en de bank met Jarne Van Nieuwenhuyze vierde zo geweldig mee dat Jan De Temmerman alsnog een tweede geel kreeg.


Het was een schitterende zege onder het oog van de vele geblesseerden die opgedoken waren om hun ploeggenoten aan te moedigen: Jente Glorieus altijd op kop, Robbe Dhont, altijd aanwezig, Tim Verougstraete, Vital De Vrieze, Florian De Paepe ... Het is echter maar een stap in een loodzwaar programma van nog vijf finalematchen, te beginnen volgende zondag tegen Winnik.


De Groote, Delahaye, Vanderlinden, Vermassen, De Cubber, Rasschaert (21’ Steven Hubau), Vivé, Ronse, Moreels (46’ Vanrenterghem), Vancaester, De Temmerman (65’ De Sutter). Van Nieuwenhuyze.

P.S. In het gejuich bij het ongelofelijke derde doelpunt werd zelfs uw reporter geblesseerd. KFC krijgt immers korting in ziekenhuizen en bij kinesisten. Per dozijn. Toch?

Burst - Borsbeke 4 - 1
Eine - Machelen 0 - 3
Munkzwalm - Denderhoutem 4 - 3
Meerbeke - Kluisbergen SP.A 1 - 3
Gavere-Asper - Gijzel-Oosterzele 3 - 2
Windeke - Edeboys 2 - 3
Winnik - Geraardsb.SV 0 - 0
Jong Zulte - Bambrugge 2 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 11 maart 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

Reacties

Geschreven door André Van Baeveghem - 6 maanden geleden

een opsteker en hartverwarmer in moeilijke tijden !

© KFC Gavere-Asper