KFC - Eine 4 - 1
Rampseizoen eindigt in positieve startnoot voor volgend seizoen: KFC stuurt KWIK met Rode Lantaarn naar huis

verslagfoto

KFC besliste het duel voor de laatste plaats in zijn voordeel.  Voor de wedstrijd deelden spelers van de spelersraad, Jente Glorieus, Sven De Cubber, Florian De Paepe, Robbe Dhondt en Joanathan Moreels bloemen uit aan de KFC-boys die de schoenen aan de haak hangen: Jan Vermassen (blessureleed en privé en professioneel druk), Tim Delahaye (professioneel  druk) en Jan Van Meirhaeghe (gaat naar Grote Schuur in Kaapstad). Ook record-déléguée, Dorine Droeshout, en topverzorger, Steven ‘Meppie’ Van Baeveghem, werden gehuldigd wegens grote verdienste.

Het voetbalgeschenk viel meteen aan de andere kant. Al na 5 minuten kreeg Eine een strafschopcadeau met strik errond. Donkor bedankte (0-1, 6’). In de fase zag Vancaester geel, en andere KFC-spelers paars van woede. Niet getreurd, want op een dieptepass spurtten Vivé en Ronse fel door, ze hinderen elkaar net niet en Vivé rondde af met een effectbal op het gladde veld. Via de paal ging de bal in het net (1-1, 11’). KFC ging op zijn elan door. Afscheidnemende Jan Van Meirhaeghe dwong een vrije trap af. Vancaester trapte die knap over de muur, Lippens was niet klemvast en Tim Verougstraete poeierde de rebound snoeihard in doel (2-1, 20’). Eine reageerde via Pauwels, maar die miste en Simon Ronse trapte een vrije trap tegen de lat. Drie minuten later knalde dan Vancaester een free kick tegen de lat, maar Verougstraete miste dit keer de rebound. 10 minuten voor rust mikte ook Vanderlinden een teruggekeerde bal tegen de lat en wettigde zo overvloedig de voorsprong van KFC.

Na de rust waren er wisselende kansen: Vivé kon niet bij een voorzet van Vancaester en Zakari vergat te deviëren. Dat deed Vanderlinden wel aan de eerste paal op hoekschop van Vancaester (65’, 3-1) en de thuisploeg zat op rozen. Eine reageerde en dat leidde tot een paar prangende standjes voor het KFC-doel, maar good old Boullie had een acrobatische zweefduik in huis op inzet van Pauwels. Op counter omspeelde Vivé gevat de doelman, maar zag zijn finale trap door een teruggekeerde speler van de lijn geveegd. Simon Ronse trapte een paar goede voorzetten: op één ervan bereikte hij Vivé aan de tweede paal, die legde terug en Vanderlinden knalde zijn tweede binnen (4-1, 85’). Intussen had trainer Tom Lodens al de afscheidsceremonie op het veld ingezet: Sander Vanrenterghem verving Tim Delahaye, die hier ongeveer tien seizoenen speelde; vervolgens kregen ook Jan Van Meirhaeghe, 8 seizoenen KFC, (Giany Vanderschueren) en Jan Vermassen (Jorne Verwimp) een super hartverwarmend afscheidsapplaus.

Vijf kruisbanden, ook andere kwetsuren, en (te) veel geel maakten dat KFC nooit met dezelfde opstelling kon spelen en door de spelersvoorraad heen zat. Al zaten er een paar echte miskleunmatchen in, toch werden de kansen op behoud lang bevochten en het belevingsgehalte nog hoog gehouden. Meedoen en beleven: KFC gaat voor hoger of strijdt tegen lager. Dat beleef je beter.

We namen afscheid in stijl na 14 jaar 2de provinciale, met een deugddoende zege, vaten bier en veel tito’s. De afscheidnemers brengen we later op deze site nog even in beeld ...

De ploeg: De Groote, Delahaye (67’ Vanrenterghem), Vanderlinden, Verougstraete, Vermassen (88’ Verwimp), Ronse, Vancaester, De Temmerman, Van Meirhaeghe (84’ Vanderschueren), St. Hubau, Vivé. Van Nieuwenhuyze.

Borsbeke - Edeboys 2 - 2
Denderhoutem - Geraardsb.SV 1 - 3
Machelen - Bambrugge 1 - 2
Meerbeke - Burst 0 - 3
Gavere-Asper - Eine 4 - 1
Gijzel-Oosterzele - Jong Zulte 0 - 2
Kluisbergen SP.A - Windeke 0 - 3
Winnik - Munkzwalm 2 - 3

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 29 april 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper