KFC - Edeboys 1 - 3
Als er nog hoop is, dan wel uit de moedige tweede helft …

verslagfoto

De hoopvlam van deze zespuntenmatch was voor de strijdende thuisploeg snel gedoofd. Slag om slinger penetreerden de bezoekers de volledig herschikte lijndefensie en uit 4 kansen, kwamen 3 goals in 25 minuten. Van deze opdoffers bekwam KFC nauwelijks. Er was een reuzenkans voor de rust, maar in de 2de helft was KFC duidelijk beter tegen de achteruitleunende, niet-meer-voetballende bezoekers. Driemaal verhinderde het doelhout een mogelijke terugkeer, maar geeft toch nog een laatste vonk brandstof voor de strijd om het behoud.
Na 9 minuten glipten de bezoekers door de buitenspelval en mochten drie keer afdrukken, de derde keer van Addisu De Geyter was fataal (0-1, 9’). De tweede keer, minuut 14, sneed dezelfde speler door de defensie. Doelman ‘Boullie’ stopte hem voorzichtig, maar dat werd toch nog foutief beoordeeld. Geel en penalty. De Geyter zette koel om (14’ 0-2).
KFC liet de kopjes hangen, De Groot kon alleen voor de thuisdoelman knallen, maar die redde mooi. Het was uitstel. De les was niet geleerd en De Neve dook alweer alleen voor De Groote op en maakte het simpel af, 0-3 na 25’. Jan Van Meirhaeghe nam KFC op sleeptouw en zijn oprukken, gevolgd door een panklare voorzet, werd ongelukkig door Thomas Vivé centimeters naast geduwd. Pijnlijke 0-3 aan de rust.


Wie een rustig uitspelen van deze score had verwacht, rekende zonder KFC’s veerkracht. Eerst trof Pavel Vancaester de buitenkant van de paal op vrijschop (47’). Vervolgens knalde Jan Van Meirhaeghe een volley in het pak op een hand. Strafschop. Pavel Vancaester poeierde die keihard tegen de lat (61’). Dan had een comeback erin gezeten. De Sutter verving Van Renterghem (68’) en had een paar goede centers in huis. Moreels zag geel. KFC behield het initiatief onder impuls van een fijn dirigerende en heroptredende De Cubber.  Tim Verougstraete pegelde vanop links snoeihard tegen de kruising (74’). Pech. Edeboys maakte nog weinig klaar al kreeg Bouchaala een grote kans. Vanderschueren kwam in voor Verougstraete (81’). Op vrijschop werd een hard werkende Thomas Vivé onder het gras gestopt, wat niet gemakkelijk is. Strafschop en dit zette Thomas Rasschaert vaardig om (1-3, 82’). Edeboys beefde wat, maar het was te laat voor KFC om nog terug te keren, al ware dat niet onverdiend geweest.


Het is intussen vijf na twaalf. Uit de wandelgangen verneemt ondergetekende dat het volgend seizoen mogelijk een ploeg met een heel ander gezicht wordt, tenminste als de geruchten waar worden. We willen niet negatief zijn, maar het zinkende schip verlaten? Hoe kijk je daar later op terug?


De ploeg: De Groote, Verougstraete (81’ Vanderschueren), De Cubber, Rasschaert, Vivé, Ronse, Moreels, Vanrenterghem (62’ De Sutter), Vancaester, De Temmerman, Van Meirhaeghe Jan. Van Nieuwenhuyze, Van Meirhaeghe Bert.

Munkzwalm - Windeke   1 - 1
Winnik - Eine   2 - 2
Denderhoutem - Borsbeke   5 - 2
Kluisbergen SP.A - Machelen   1 - 2
Burst - Jong Zulte   2 - 3
Meerbeke - Geraardsb.SV    1 - 5
Gavere-Asper - Edeboys   1 - 3
Gijzel-Oosterzele - Bambrugge  2 - 1

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 21 januari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

Reacties

Geschreven door André Van Baeveghem - 8 maanden geleden

Beste verslaggever,

Ik ben met jou akkoord; een zinkend schip kan gered worden maar dan moeten bepaalde spelers er hun hoofd voorleggen en er keihard tegenaan gaan om de boel te redden, en niet bezig met hun toekomstige ploeg !

Reactie uit ontgoocheling.

© KFC Gavere-Asper