KFC - Denderhoutem 2 - 1
Wilskracht en behoorlijk voetbal leveren gouden driepunter op

verslagfoto

Fel betwiste match waarin de voorlaatste verdiend de punten thuis hield tegen de vijfde die nog kans heeft op promotie. De eerste helft was gelijkopgaand: Denderhoutem stevig, met balbezit en lange passes, KFC gevat, maar net iets te weinig uitvoetballend om veel meer kansen te versieren dan de penalty, voorsprong waarmee men de rust inging. De bezoekers drukten op de gas in de 2de helft en scoorden in de slotfase op solo-actie. KFC counterde echter gevat, had kansen en sloeg direct terug om verdiend te winnen. De vierde zege van het seizoen was een feit, maar de concurrenten haalden ook punten. De strijd gaat door.
Een stevige noordooster wakkerde het koudegevoel nog aan bij 0 of 1°C onder een staalblauwe zonnige hemel. Al in minuut twee moest Boullie een karpersprong uithalen op een botsballetje op het harde terrein. Geel voor Jan De Temmerman, de daaruitvolgende vrijschop week af, maar de thuisdoelman had een schitterende reflex in huis (30’). Op het einde van de eerste helft stak KFC de neus aan het venster, eerst met een schot van De Temmerman en vervolgens met een actie van Vivé, die gehaakt werd. Ook bij penalty’s is KFC niet bedrijfszeker, maar Tim Vanderlinden hield het hoofd koel en stuurde Van Londersele naar de verkeerde kant (1-0, 40’). Met de no-nonsense-defensie Van Meirhaeghe, Hubau, Vanderlinden en Moreels werd de rust met de kleinste voorsprong gehaald, meer zat er ook niet in op dat moment.

In de tweede helft eisten de bezoekers nadrukkelijk de bal op, maar KFC prikte niet ongevaarlijk tegen. Op hoekschop kopten Hubau en Rasschaert nipt over (57’). Even later (61’) stuurde Verougstraete knap de oordeelkundig opgerukte Vanderlinden door op links, maar zijn schot met buitenkant rechts werd mooi gepareerd door de doelman (een linkse chip zoals tegen Windeke was toen een betere keuze). SK Denderhoutem drong aan, werd nerveus, nam twee gele kaarten, maar het was De Cubber die vanuit de tweede lijn bijna scoorde voor KFC (82’). KFC dreigde op de tegenaanval en Rasschaert hield de SK-defensie aan de klap, maar kon het net niet forceren. Verougstraete stuurde heel knap De Temmerman weg die panklaar breed legde voor Vivé, maar die besloot van dicht op de doelman. Alweer weg, die 2-0. Het zal niet waar zijn, dachten velen die nog het Borsbeke-deksel op de neus voelden van vorige week, maar jawel. De pas ingevallen zwarte SK-parel, Mayele-Wothon-Evindé, slalomde op rechts door de nochtans lang overeind gebleven KFC-verdediging en knalde schuin hoog de gelijkmaker binnen (1-1, 84’). Geen loon naar werken, maar in een ultieme inspanning rechtte KFC zich. Op hoekschop van Verougstraete kopte Thomas Vivé het leer hard tegen de touwen (2-1, 87’). De Sutter en Verwimp kwamen nog in, maar de stand veranderde niet meer. Voor de tweede keer op rij haalde een karaktersterk KFC verdiende punten. Alle spelers toonden een sterke wil om te winnen en moeten geloofd voor hun ongebreidelde inzet. Symbolen en voortrekkers in deze zijn good old Steven Hubau (°’80) en Jan Van Meirhaeghe, die vandaag speelde met twee gekneusde ribben én dafalgan en diende vervangen te worden door een liesverrekking. Met zo’n mentaliteit is nog alles mogelijk, liefst in 3-packs per match, te beginnen in Kluisbergen volgende week.

De ploeg: De Groote, Vanderlinden, Verougstraete, De Cubber, Rasschaert, Vivé (88’ Verwimp), Moreels, Vanrenterghem (81’’ De Sutter), Hubau, De Temmerman, Van Meirhaeghe (83’ Delahaye), Van Nieuwenhuyze.

 

Winnik - Windeke 2 - 1
Meerbeke - Borsbeke 0 - 3
Gijzel-Oosterzele - Kluisbergen SP.A 5 - 2
Jong Zulte - Geraardsb.SV   3 - 0
Burst - Bambrugge 1 - 1
Eine - Edeboys 1 - 1
Gavere-Asper - Denderhoutem 2 - 1
Munkzwalm - Machelen 3 - 0

Geschreven door Jean-Marie Schepens op zondag 25 februari 2018
in de categorie Wedstrijdverslagen

Reageer

© KFC Gavere-Asper